Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Büyük Samsun buluşması gerçekleşti

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından Büyük Samsunlular Buluşması programı İstanbul`da Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşti.

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş dün akşam Sinan Erdem Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 'Büyük Samsunlular Buluşması Gecesi'nde Samsunluların bir kez daha büyük bir fedakarlık göstererek tarih yazdığını, kendilerini bu anlamlı organizasyonda yalnız bırakmayan hemşerilerine gönülden teşekkür ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, Samsunlu ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın da katıldığı gecede çok özel anların yaşandığını ve bir Samsunlu olarak gurur duyduğunu belirten Gümüş; 'Sayın Cumhurbaşkanımızın Samsun'a ve Samsunlulara ne kadar özel bir değer verdiğini dün akşam Türkiye ve dünya bir kez daha gördü.

Ben de bir Samsunlu olarak bundan onur duydum.' Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Büyük Samsunlular Buluşması’nda yaptığı konuşmada “İki hafta önce Samsun’a gittiğini, cumhurbaşkanlığı döneminde şehri altı kez ziyaret ettiğini hatırlatarak, her ziyaretinde de sevgi ve muhabbetle karşılandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bu durumdan da rahatsız olduğunu da söyledi.

“İSTİKLAL MEŞALESİNİN YAKILIŞININ 100. YILINI, MANASINA UYGUN ŞEKİLDE, DOLU DOLU DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Bu yıl, Samsun’da istiklal meşalesinin yakılışının 100’üncü yıl dönümünün idrak edildiğine işaret ederek, Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde yürütülen İstiklal Harbi’nin, Cumhuriyetin ilanıyla da kesin ve kalıcı bir zaferle taçlandığını belirtti.

Yıl dönümlerinin, sadece bir hafıza tazeleme vesilesi değil, aynı zamanda kapsamlı bir muhasebe ve murakabe günleri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 senesini; etkinlikler, programlar ve konferanslarla manasına uygun şekilde değerlendireceklerini belirtti.

‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, 31 Mart seçimlerinin ülke ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.