Öne Çıkanlar Midye hırsızlık olayı
banner798

Büyükşehir Bütçenin Yarısını Yatırıma Ayırdı
banner852

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı açılış toplantısında Genel Sekreter İlhan Bayram, 2021 yılı denetim ve faaliyet raporları hakkında bilgi verdi. Bayram, belediye bütçesinin yarısını yatırıma ayırdıklarını dile getirdi. Krediler ve teminatların dışında iç piyasaya olan tüm borçların ise kapatıldığını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı açılış toplantısı bugün yapıldı. 41 maddenin görüşüldüğü mecliste ilk olarak encümen ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Ardından da 2021 yılı denetim ve faaliyet raporları meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, belediyenin mali durumu hakkında bilgi verdi.

Genel Sekreter İlhan Bayram, “Bütçe giderlerimiz 2021 yılı içerisinde 1 milyar 523 milyon 397 bin TL olmuş. Bütçe gelirlerimiz de kesinleşen hesaba göre 1 milyar 308 milyon 908 bin TL oldu. Belediyenin bütçesinin yarısı ise yatırım hizmetlerine ayrıldı” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

BÜYÜKŞEHİR PİYASAYA OLAN BORCU KAPATTI

“Önemli olan gelirlerin arttırılmasıdır. Gelirlerde de merkezi idareden gelen pay 2019’da 662 milyon TL iken 2021’de 1 milyar 100 bin TL’yi geçmiştir. Öz gelirlerimiz 2019’da 100 milyon iken 2021’de 2 katı yani 203 milyon TL olmuştur. Yani büyükşehir olarak kaynak üretiyoruz. Bütçeye oranladığınız zaman 3 katından fazla borcu olan bir büyükşehir belediyesindeyiz. Dolayısıyla biz bu yatırım ve harcamaları yaparken başkanımızın talimatı gereği aldığımız zamanki borç tabanını aşmamak üzere ödediğimizden daha az miktarda borç alacağız. 2021’de de 334 milyon TL borçlanmışız. Meclisten aldığımız borçlanma yetkisi 440 milyon TL iken, biz bu yetkinin tamamını kullanmadık. Şu andaki durumumuz Nisan 2019’da göreve geldiğimizde 360 milyon TL piyasa borcumuz vardı. Şu an itibariyle piyasa borcumuz yoktur. Toplamda 2019’da göreve geldiğimizde krediler, diğer teminatlarımız ve diğer borçlarla birlikte 2 milyar 237 milyon TL borcumuz vardı. Şu anda 2 milyar 126 milyon borcumuz var. Yani borcumuzu da azaltmaya gayret ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876