Öne Çıkanlar Bafra Ovası 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner797

Büyükşehir İle Yaşama Engel Yok

Başkan Mustafa Demir, “4-14 yaş arasındaki otizmli, down sendromlu gibi tüm çocuklarımızın özel eğitim öğretmenlerimiz ile birlikte her zaman yanlarındayız” dedi.

Ulaşımdan altyapıya, tarihi mirastan çevreye kadar her alanda Samsun'u geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Zihinsel engelli çocuklar başta olmak üzere engelli çocuğa sahip ailelerin kendilerine zaman ayırmaları, aynı zamanda çocukların sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan gelişimlerini desteklemek amacıyla 4-14 yaş arası çocuklar için ‘Engelsiz Çocuk Evi Projesi'ni hayata geçirdi.

ENGELSİZ ÇOCUK EVİ ANNELERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRDI
Mavi Işıklar Engelliler Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde 240 metrekare alana kurulu olan ‘Engelsiz Çocuk Evi'nin içerisinde; eğitim odaları, dinlenme odaları, oyun ve uyku odaları ile yemek salonu bulunuyor. Hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilen merkezde çocukların okul ve eğitim durumlarına göre özel programlar hazırlanıyor. Hem çocuklara hem de ailelerine yönelik gelişimsel danışmanlık hizmetleri, 0-4 yaş küçük adımlar destek eğitimi, 4-7 yaş erken çocukluk eğitimleri, 7-14 yaş çocukluk dönemi eğitimleri, engellilik ve aile danışmanlığı ve sosyal aktiviteler gibi birçok hizmet ücretsiz olarak veriliyor. Engelsiz Çocuk Evi, çocuklara gönüllerince vakit geçirme imkanı sunarken ailelerin de yaşamını kolaylaştırıyor.

ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINA RENK KATTIK
İnsana yatırım konusunu slogan olmaktan çıkardıklarını ve eyleme dönüştürdüklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Cumhurbaşkanınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gönül belediyeciliği kavramını eyleme dönüştürdük ve gönül belediyeciliğinde Türkiye'ye örnek projeleri hayata geçiriyoruz. Toplumun her kesimine hitap eden projeler yapıyoruz. Bunlardan biri de ‘Engelsiz Çocuk Evi’ projesi. Buraya gelen çocuklarımız hem sosyalleşiyor hem de verilen eğitimlerle farklı beceriler kazanıyor. 4-14 yaş arasındaki otizmli, down sendromlu ya da farklı gelişme gösteren çocuklarımız burada oyun oynuyor, hoşça vakit geçiriyorlar. Uzmanlarımız ve özel eğitim öğretmenlerimiz gözetiminde oluyorlar. Ailelere biraz mola verdirmiş oluyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.