Öne Çıkanlar Samsun master
banner798

Büyükşehir taksi ihalesine çıkacak
banner852

 Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda taksi ihtiyacı gözler önüne serilirken, ihale tarihinin önümüzdeki günlerde duyurulacağı öğrenildi.

Samsun’da ulaşım probleminin en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, diğer illere oranla oldukça az sayıda olan ticari taksi sayısı problemini de çözmeye kararlı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı “Ticari Taksi Araç İhtiyaç Analizi” raporu Samsun’da taksi ihtiyacının olduğunu ortaya koyarken, Büyükşehir Belediyesi, en son 1973 yılında yapılan taksi ihalesini yeniden yaparak sorunu çözecek. Taksi ihalesinin tarihi ise önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak.

TAKSİ SAYISI AZALDI

Samsun’da en son 1973 yılında ticari taksi (T) plakası satış ihalesi yapıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Kadir Gürkan, "T plakalı taksilerin önemli bir kısmının 1982 ile 2001 yılları arasında kurulan (D) plakalı dolmuş hatlarına geçmesi nedeniyle merkezde taksi sayısında azalma oldu. Kent içi ulaşım ihtiyacının artış göstermesiyle birlikte 1 milyon 335 bin 716 nüfusa sahip olan Samsun’un merkez ilçelerinde 893 adet ticari taksi bulunuyor. Yani bin kişiye 0,67 taksi düşüyor ve bu da gelişmiş şehirlere oranla oldukça düşük. İnşallah yapacağımız ihaleyle birlikte bu oranı daha yukarı çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

İHALE YAPILACAK

Atakum, İlkadım ve Canik ilçelerinde mevcutta faaliyet gösteren ticari taksilerin vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerini karşılamada sayıca yetersiz olduğuna işaret eden Gürkan, "Hızla büyüyen Samsun’da vatandaş memnuniyeti ve beklentilerinin karşılanması amacıyla, bin kişiye düşen ticari taksi (T) plakalı araç sayısını ilk aşamada 0,70, ikinci aşamada 0,80, üçüncü aşamada 1,00 ve dördüncü aşamada 1,20’ye çıkarılmasını planlıyoruz. Hazırladığımız rapor da zaten kent içerisinde taksi ihtiyacını gözler önüne seriyor. Bu ihtiyacı karşılamak için düzenleyeceğimiz ihale tarihini ve şartlarını duyuracağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876