Öne Çıkanlar Haluk Bülbül Doluluk oranı
banner798

Büyükşehir Yabancı Öğrencileri Buluşturdu

Samsun'da eğitim gören 45 ülkeden gelen 450 yabancı uyruklu öğrenci, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kardeşlik İftarı' n da bir araya geldi. İftara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sizleri seviyor ve çok önemsiyoruz. Şunu asla unutmayın kendinizi evinizde hissedin diye her zaman yanınızdayız" dedi.

Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ak Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar alanına gelerek öğrencilerle yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, onlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Yabancı öğrencilerle iftar sofrasında bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu belirten Başkan Demir, kendi hayatından kesitler anlatarak tavsiyelerde bulundu. “Dünya gençliğini bir araya getirmek güzel bir keyif” diyen Başkan Demir, "Daha dün ben de sizin yaşınızdaydım. Göz açıp kapanıncaya kadar geçti. Üniversiteyi 1981 yılında bitirdim. Ama daha dün gibi. Bugün Cumhurbaşkanımızın liderliğini yaptığı hareketin ben burada kurucu il başkanıyım. İlk kuruluş benimle burada başladı. 3 dönem parlamentoda bulundum. Bakanlar Kurulu'nda yer aldık. Bir dönem ara verdik ve şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmete devam ediyorum. 22 yılı buldu. Değerli gençler şunu aklınızdan çıkarmayın. Buradan aldığınız eğitimle hem kendi ülkelerinizin üzerinde hem de temsil ettiğimiz İslam ümmeti üzerinde sorumluluğunuz var. Her birimiz ümmetin bütün sorumluluğu kendi omuzunuzda imiş gibi yaşamanızı şimdiden tavsiye ederim. Ailemize ülkemize ve insanlığa yararlı olma konusunda sorumluyuz" diye konuştu. 

Türkiye'ye oranla en fazla yabancı üniversite öğrencisinin Samsun'da olduğunu da dile getiren Başkan Mustafa Demir, şöyle devam etti:

"Samsun Türkiye'nin önemli bölgesinin merkezi. Türkiye'de şu anda toplam üniversite mevcuduna göre kendi vatandaşları dışında en fazla öğrenciyi buluşturan üniversite, Ondokuz Mayıs ve Samsun Üniversitesi. Biz bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Samsun zaten Türkiye içinde çok kültürlü bir merkez. Sizinle beraber uluslararası alanda daha da kültürlü bir merkez haline dönüştü. Sizleri seviyoruz. Çok önemsiyoruz. Bugün de sizler ile bir arada olmaktan büyük keyif aldık. Mutluluk duyduk. Kendinizi evlerinizde hissedin diye her zaman yanınızdayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.