Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Büyükşehir Zabıtası okullarda!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in talimatıyla kurulan Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, faaliyetine başladı. Bilinçli tüketici toplumu oluşturmak ve vatandaşlarını haklarını korumak için çalışacak amirlik, Kalkanca İlköğretim Okulu’nda düzenlenen seminerde öğrencilere brifing verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından açıklanan '2'nci 100 Günlük Eylem Planı'nda tüketicinin korunması konusu, Ticaret Bakanlığı’nın 'Tüketicinin Korunması Faaliyetlerinin Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında giderek yaygınlaşıyor.

İlk kez 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde kurulan Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, Ankara, Konya ve Kayseri’nin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından da hayata geçirildi.

İLK ÇALIŞMA KALKANCA OKULUN'DA

Kanunlar kapsamında tüketicilerin ve esnafın bilinçlendirilmesi, bilinçli tüketiciler oluşturulması, vatandaşların haklarını nerede ve nasıl arayacakları, tüketicilerin daha etkin korunması ve sorunlarının çözümlenmesi hususlarında görev yapacak 'Tüketici Hakları Zabıta Amirliği' ilk çalışmasını Kalkanca ilköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.

DAİRE BAŞKANI VE İL MÜDÜRÜ DE KATILDI

Okulun 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen tüketici hakları seminerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, Samsun Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu, Kalkanca İlköğretim Okulu Müdürü Sezai Tiryaki katıldı. Seminerde öğrencilere Tüketici Hakları Kanunu, bilinçli tüketici olmaları, günlük hayatta karşılaşabilecekleri sorunlar karşısında haklarını nerede ve nasıl arayacakları konusunda ile ilgili bilgiler verildi. Seminerlere il genelinde devam edileceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.