Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Büyükşehirden 140 Milyonluk Yatırım
banner852

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çevre konusunda hassasiyetimiz çok yüksek. Çünkü bütün derdimiz yarınlarımıza daha yaşanılır bir çevre bırakmak. Yaptığımız atık su arıtma tesisleri yatırımları ile tüm ilçelerinde arıtma tesisi olan Karadeniz de tek Türkiye’de ise beşinci kent biziz" dedi.

Kavak, Ladik, Vezirköprü ve 19 Mayıs ilçelerinde yapılan atık su arıtma tesislerini hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerindeki tesislerin inşaatını tamamlanmak için de yoğun bir şekilde çalışıyor. Yapılan yatırımlarla 17 ilçesinde arıtma tesisi olan Karadeniz’de tek Türkiye’de de beşinci il Samsun olacak. 

SASKİ Genel Müdürlüğü, gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmak ve Samsun'un geleceğe daha sağlıklı bir şekilde taşınması hedefiyle, milyonlarca liralık yatırım yapıyor. Kavak, Ladik, Vezirköprü, 19 Mayıs, Çarşamba ve Salıpazarı'na yeni atık su arıtma tesisleri inşa ederek Kızılırmak ve Yeşilırmak'a nefes aldıran SASKİ, il genelinde toplamda 23 olan atık su arıtma tesisini 27'ye çıkardı.

TOPLAM YATIRIM BEDELİ 140 MİLYON

Toplam 140 milyon liralık yatırım olan Kavak, Ladik, Vezirköprü, 19 Mayıs, Çarşamba ve Salıpazarı atık su arıtma tesisleri; uzaktan müdahale (Scada), tesise ait verileri depolama ve ekipmanların gerektiği zamanda devreye girip çıkmasını sağlayarak enerji tüketimini azaltan otomasyon gibi teknolojik sistemleri ile de dikkat çekiyor. Günlük 3 bin 840 metreküp atık su arıtma kapasitesi olan 19 Mayıs ilçesi 7 milyon 874 bin, 6 bin 187 metreküp atık su arıtma kapasiteli Vezirköprü ilçesi 9 milyon 132 bin, 4 bin 500 metreküp atık su arıtma kapasiteli Kavak ilçesi 15 milyon 651 bin, 5 bin 500 metreküp atık su arıtma kapasiteli Ladik ilçesi 13 milyon 690 bin, 6 bin metreküp atık su arıtma kapasiteli Salıpazarı ilçesi 18 milyon ve 15 bin 500 metreküp atık su arıtma kapasiteli Çarşamba ilçesi İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin yatırım bedeli ise 74 milyon 200 bin lira.

SAMSUN'A HİZMET SEVDAMIZ BİTMEYECEK

Büyükşehir Belediyesi'nin elinin değmediği yerin kalmadığını belirten Başkan Mustafa Demir, “Su ve Kanalizasyon İdaremiz ile birlikte 17 ilçemizde kalkınmış bir Samsun için büyük projelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Samsun için hep daha iyisini, daha güzelini yapma heyecanımızı asla yitirmedik. Atık su arıtma tesislerinden altyapıya, içme suyu depolarının inşasından bakım onarımına, üst yapıdan dere ıslah ve temizlik çalışmalarına, sağlıklı içme suyu temininden yağmur suyu ızgaralarının temizliklerine kadar hizmet sahamız içerisinde yer alan her alanda vatandaşımızın yanındayız. Bizim Samsun'umuza olan hizmet sevdamız bitmeyecek" dedi.

DAHA YAŞANABİLİR ÇEVRE

Kavak, Ladik, Vezirköprü ve 19 Mayıs ilçesindeki atık su arıtma tesislerinin açılışının yapıldığını ve şu anda inşaatı devam eden Salıpazarı atık su arıtma ve Çarşamba İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin en kısa sürede bitirileceğini söyleyen Başkan Mustafa Demir, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri aynı anlayışla gece gündüz çalışıyoruz. Çevre konusunda hassasiyetimiz çok yüksek. Çünkü bütün derdimiz yarınlarımıza daha yaşanılır bir çevre bırakmak. Yaptığımız atık su arıtma tesisleri yatırımları ile tüm ilçelerinde arıtma tesisi olan Karadeniz de tek Türkiye’de ise beşinci kent biziz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876