Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Canik Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

Canik Belediyesi tarafından hayvancılığın gelişmesi ve il ekonomisine katkı sağlaması amacıyla kurulan Canlı Hayvan Pazarı açıldı. Açılışta konuşan Başkan Genç,”17 ilçemize hitap Canlı Hayvan Pazarımız tüm Samsunlu hemşehrilerimin hizmetindedir. Güle güle kullansınlar “dedi.

Modern hayvan satış pazarı eksikliğini gidermek ve şehir ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Canik Belediyesi tarafından Dereler Mahallesi'nde yapılan Canlı Hayvan Pazarı açıldı. Açılışa Başkan Genç’in yanısıra Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, Samsun Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Müdürü Dr Bülent Turan, Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, Canik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İlçe Müdürü Galip BAYKAL, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik Belediyesi Başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtar ve vatandaşlar katıldı.

Samsun Yeniden Üreten Şehir Olmalıdır

Samsun’un geçmişte çok önemli bir ticari zenginliği olduğunu ifade eden Başkan Genç,” Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin Anadolu'ya, Anadolu'nun Rusya'ya ve Türkiye'nin Karadeniz havzasına açılan kapısıdır. Dolayısıyla böyle zenginliği olan bu şehrin ticarette üreten, ihraç eden bir şehir olması gerekiyor. Bizim hayalimiz Anadolu’nun başkenti Samsun. İhracatta, ticarette, üretimde ,sanayide, hayvancılıkta her alanda zirvede olan bir Samsunu hayal ediyoruz. Geçmişte böyleydi Samsun. Biz ilçe belediyesi olarak şehrimizin önemli dinamiklerinden hayvancılığı geliştirmek, ilçe ekonomisine katkı sağlamak aracılığıyla Canlı Hayvan Pazarımızı inşa ettik. Samsunumuza, üreticilerimize, hayvancılık sektörüne hayırlı olsun” dedi.


TÜRKİYE’DE ÖRNEK ALINACAK BİR HİZMET

Açılışta konuşanTürkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, “ Hayvancılık bu ülkenin milli meselesi ve milli ekonomisidir. Canik’te yapılan bu hizmet hem üreticiye, yetiştiriciye, hem de tüketiciye yapılmış bir hizmettir. Böyle bir tesisisin açılışında burada bulunmak benim için gururdur. 7/24 Samsunluların hizmetine sunulacak bu hizmet inşallah diğer belediyelere, Karadeniz’e, Türkiye’ye örnek olur. Sektörümüz adına çok önemli bir hizmet. Yapılan bu hizmet, sektörüm adına, birliğim adına, 260 bin üyem adına kelimelerle ne kadar ifade etsem azdır. Üreticinin beklediği böyle canlı hayvan pazarlarıdır. Üreticinin ürününün değerini arttıran Canik Belediye Başkanımıza, Samsun Birlik Başkanımız Ahmet Haşim Baki beye ,şahsım ve Merkez Birliği adına teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.