Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Canik’te Bayram Coşkusu
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde ilçe halkı ve belediye personeli ile bayramlaştı. Başkan Genç, “ İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının son bulduğu, dünyaya sevgi ve barışın hakim olduğu bir bayram diliyorum” dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, artık gelenek haline getirdikleri bayramlaşma törenini Canik Belediyesi’nde gerçekleştirdi. Bayramlaşma programına Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra Ak Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan, Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Ak Parti Canik eski ilçe başkanı ve eski dönem milletvekili adaylarından Yılmaz Hocaoğlu, eski dönem milletvekili aday adaylarından Hasan Talak ve Elif Coşkun Bilgin, Ak Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Ak Parti Canik Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, Kızılay Canik Şube Başkanı Hatice Örs, Canik Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Samsun Canik Belediyespor kadın basketbol alt yapı takımı, belediye çalışanları, muhtar ve vatandaşlar katıldı.

ŞANLI AĞUSTOS

Ülke olarak şanlı zaferlerinin yaşandığı yıl dönümlerinde olduklarını söyleyen Başkan Genç,” Tarihimiz sayısız zafer ve kahramanlıklarla dolu. Özellikle geçtiğimiz Ağustos ayı göğsümüzü kabartan zaferlerimizin olduğu ay. 26 Ağustos 1071'deAnadolu'yu bizlere ebedi yurdumuz olarak kazandıran Malazgirt Zaferimizin 976. Yıl dönümümü kutladık. Yine 30 Ağustos 1922'de Kurtuluş Savaşımızın başarıyla sonuçlandığının müjdecisi olan Dumlupınar'da kazandığımız zaferimizin 95. Yıl dönümünü kutladık. 15 Temmuz, 26 Ağustos ve 30 Ağustos zaferlerimizin ardından Kurban Bayramı coşkusunu hep birlikte daha bir farklı yaşayacağız” diye konuştu.

BİR MEDENİYETİN İNSANLARIYIZ

Bayramların dayanışma günleri olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Başkan Genç, "Bin yıl boyunca bu topraklar üzerinde hep birlikte yaşadık. Aynı bayrak, aynı toprak çatısı altında farklı dil, din ve ırka mensup insanlarla sevgi ve hoşgörü içerisinde yaşadık. Yaşamaya da devam edeceğiz. Hep birlikte bin yıldır tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet yolunda verdiğimiz mücadele, ecdadımızdan devraldığımız emanete ve gelecek kuşaklara bırakacağımız bayrağımıza, vatanımıza aynı kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Çok zor topraklar üzerinde yaşıyoruz. İnsanlık var oldukça bu mücadelemiz devam edecek. O yüzden birlik ve beraberlik içerisinde daha da güçlü olmak zorundayız. Bu güç, bu irade devletimizde, hükümetimizde ve en önemlisi de vatandaşlarımızla mevcut” dedi.
İSLAM COĞRAFYASINA BAYRAM GELMEDİ

Kurban Bayramına Müslümanlar olarak buruk girdiklerini belirten Başkan Genç,” Kurban Bayramını bizler ülkemizde huzur içinde geçirirken, maalesef özellikle son günlerde Arakan’dan acı haberler, dehşet fotoğraflar basına yansıyor. Suriye, Filistin, Arakan başta olmak üzere Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor. Hangi dil, din, renk ve ırka sahip olursa olsun dünyadaki hiç kimse bu vahşilikleri, kin ve nefreti hak etmiyor.İslam coğrafyalarında acı var ve bu acıyı dile getiren sadece Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah özellikle Müslüman coğrafyalarda kan ve gözyaşının son bulduğu, dünyaya sevgi ve barışın hakim olduğu bir bayram tüm cihana hakim olur” şeklinde konuştu.


TRAFİK KURALLARINA UYALIM

Bayram dönüşlerinde yola çıkacakların dikkatli olması temennisi ifade eden Genç,” Türkiye olarak özellikle bayram tatillerinde trafik kazaları sonucu acı bedeller ödedik. Ancak şimdi devletimizin ve hükümetimizin aldıkları tedbirlerle trafik kazalarında ölüm oranı azaldı. Temennimiz odur ki, hiç kaza ve ölüm olmaması. O yüzden ben özellikle bayram dönüşü yola çıkacakların dikkatli olmalarını, hız kurallarına uymalarını ve ne olursa olsun arka koltukta dahi olsa emniyet kemeri takmalarını rica ediyorum. Bayramımız sevdiklerimize zehir olmasın” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.