Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner798

Canik`te İmzalar İş Garantili Meslek Kursları İçin
banner852

SAMSUN’DA İLK VE TEK

Canik Belediyesi olarak üzerinde en fazla hassasiyet gösterilen konunun istihdam oluşturmak olduğunu belirten Canik Belediye başkanı İbrahim Sandıkçı, “ Canik İlçesi’nin en büyük gücü, halkıdır. Bizim hizmet anlayışımız ise onların önceliklerini belediyenin öncelikleri haline getirmektir. Onların bugünü ve yarınları için çalışıyoruz ve bu uğurda hiçbir engel tanımadan çalışmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz kurs açmak değil, mesleki istihdam oluşturmaktır. Bu anlayış sayesinde meslek edinen ve edindiği mesleki deneyim ile iş sahibi olan her bir Canikli çok değerli olmakla birlikte, çok da önemli bir örnektir. Biz, şehrimiz ve ilçemiz için ilk ve tek niteliğitaşıyan başarılı projelere imza atmaya, Canikli vatandaşlarımızda tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam edecektir. Meslek ve İstihdam alanında ki atılımlarımız, artarak sürecek” diye konuştu.

KURSİYERLERE KREŞ DESTEĞİ

İmza altına alınan sözleşmenin projeye yaklaşık 2 milyon TL bütçe desteği anlamına geldiğini söyleyen Sandıkçı, “ Bu başlık ve içerikte şehrimizin ilk ve tek projesi. Proje, meslek ve istihdam hedefinin yanı sıra sosyal içerik olarakda çok güçlü bir çerçeve içine alınmıştır. Kursa Katılım sağlayan bütün Canikli Kadınların 0-7 yaş grubu çocuklarına kreş desteği sağlayacağız. Kurslarda üretilen bütün ürünler ise başta ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ve köy okullarına verilecek. Bir yandan dezavantajlı gruplara meslek ve istihdam, diğer yandan üretilen ürünlerin önemli bir amaçla kullanılacak olması projenin somut değerlerinden biridir. Hedefimiz ilçemize ve ilçe halkımıza layık hizmetler üreterek, birlikte olduğumuzda neler başarabileceğimizi göstermek” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR PROJE HAYATA GEÇİYOR

OKA Genel Sekreter Vekili İbrahim Ethem Şahin ise önemli bir projenin daha hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Proje kapsamında Ahşap CNC Mobilya, Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarımı, Mobilya Döşeme Dikiş, Mobilya Döşeme Kesim atölyeleri kurularak her branşta eğitim açılacaktır. Proje hem mesleki, hem istihdam hem de içerik olarak topluma farklı katkılar sağlayacak. Sayın başkanımızı bu konuda ki hassasiyeti nedeniyle kutlamak istiyorum. Sözleşme kapsamında hayata geçecek bu özel çalışmanın herkes için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876