Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner797

Canik’te ‘planlı gelişim ve gelecek’ toplantısı

Canik’te 13 yıldır her hafta başı Başkan Yardımcıları ve Birim müdürleri ile istişare toplantısı yapan Başkan Osman Genç, “Başarımızın ardında yatan asıl sebeplerden birisi; planlı şekilde çalışmamızdır. Bunun sonucunda da Karadeniz’de tek ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip belediyeyiz” dedi.
Başkan Genç, her haftaya Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile toplantı yaparak başlıyor. 13 yıldır aralıksız yapılan bu toplantılarda başkan yardımcıları ve birim müdürleri yapılan projeler hakkında bilgi verirken, bir önceki ve bir sonraki haftanın değerlendirme ve planları da yapılıyor. Bu haftaki toplantıda ise ilgili birim müdürü tarafından Canik Belediyesi’nin sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi hakkında bilgi verildi.

KALİTEMİZİ TESCİLLEDİK

Toplantıda konuşan Başkan Genç, “Karadeniz’de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ne sahip Karadeniz’de tek belediyeyiz. "Uluslararası bir yönetim standardı olan TS EN ISO 9001:2008 standardının şartlarını karşılayacak bir kalite yönetim sistemini belediyemizde 3 yıl önce kurduk. Bir nevi kalitemizi Türk Standartları Enstitüsü’nden aldığımız belge ile tescilledik. Sunmuş olduğumuz belediyecilik hizmetlerinde, iyinin ve iyileşmenin sonu yok. Bundan hareketle kalitenin sürekliliğini sağlamak ve sistemimizi sürekli iyileştirmek için çalışıyoruz” dedi.

CANİK’İ ORTAK AKILLA YÖNETİYORUZ

Canik’te vatandaşlar ve belediye çalışanları ile bir aile olduklarını işaret eden Başkan Genç, "İlçemizi gerek çalışanlarımız gerekse halkımızla birlikte ortak akılla yönetiyoruz. Hayata geçirdiğimiz onlarca projeyi birlikte gerçekleştirdik. Bu ekibin içerisinde vatandaşlarımız, muhtarlarımız, STK’lar, işçisinden memuruna belediye çalışanlarımız pay sahibidir. Biz Canik’te takım oyunu oynuyoruz. Bu birlik, beraberliğimiz ve halkımızın teveccühü bize 3 dönemdir vatandaşlarımıza hizmet etme şerefini yaşattı” diye konuştu.

PLANLI BİR YÖNETİM

Belediyede 13 yıldır gerçekleştirdikleri haftalık değerlendirme toplantılarını çok önemsediğini ifade eden Başkan Genç, ”İstisnalar hariç her haftaya değerlendirme toplantısı yaparak başlıyoruz. Bu toplantılarımızda yapılan ve yapılacak projelerin değerlendirme ve planlamalarını yapıyoruz. Her hafta gerçekleştirdiğimiz haftalık değerlendirme toplantıları sayesinde, hem yaptığımız çalışmaların ne aşamada olduğunu görüyoruz hem de fikir alışverişinde bulunuyoruz. Böylece ilçemizde ortak aklın hakim olduğu planlı bir yönetim sergiliyoruz. Bugüne kadar Canik'te eğitim, kültür, sanat, spor, sağlık, ticaret, kentsel dönüşüm gibi yaşama dair her çalışmanın temelinde yaptığımız bu toplantılarda alınan kararlar vardır" ifadelerini kullandı.

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yerel bir yönetimin 3. bin yılın başında artık ürettiği kadar değerli olduğunu ifade eden Başkan Genç, “21. Yüzyılın başındayız. Canik Belediyesi olarak tamamladığımız kurumsal yapımız, ortaya koyduğumuz projeler ve katma değerlerle ilçemizin, şehrimizin, ülkemizin hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz. Her zaman şehrimizin ve ülkemizin sorunları için hep çözüm ürettik. Elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman yüksünmedik. Gerek şehrimizin 2019, gerekse ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için hemşehrilerimizle omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.