Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

CHP'li başkandan asgari ücret açıklaması

Yaptığı açıklamada CHP İl Başkanı Fatih Türkel; yıllardır aynı senaryo aynı tiyatro oylanıyor. Asgari ücret masasında yetkili konfederasyon TÜRK-İŞ'in bir tane asgari ücretli üyesi yok. Gene masada bulunan işveren temsilcisi TİSK’in askeri ücretli çalışanı yok. Hükümetin asgari ücretli çalışanı yani işçisi yok. Devlette memurlar çalışıyor. Hiç ilgisi alakası olmayan kelli felli adamlar koca koca kurumlar hiç asgari ücrette maaş almamış, asgari ücretle maaş vermemişler. Asgari ücret 9000 TL olsun, asgari ücret 10000 TL olsun pazarlığı yapıyorlar. Yarın da sayın Cumhurbaşkanı şu kadarını da ben veriyorum deyip bir orta yolu bulur ve asgari ücret belirlenir. Sorun da tam bu noktada başlar. Çünkü asgari ücret brütü ne kadar yüksek olursa devlet asgari ücretten o kadar fazla vergi alıyor yani asgari ücretin yüksek olması vergi alan devletin sadece işine geliyor.

2021 de asgari ücret 2825 TL iken asgari ücretli çalışan evine 2825 ekmek alabiliyor idi. Bugün 5500 TL ile 1375 ekmek alabiliyor. Asgari ücret 20.000 TL olsun 30.000 TL olsun bunda sorunumuz yok. Bize göre sorun asgari ücretli personel çalıştıran lokantacı, servisçi, orta ve küçük esnaf bu maaşı ödeyebilecek mi? Asgari ücret işverenin ödeyemeyeceği duruma gelirse işçi kıyımları işten çıkarmalar kaçak işçilik başlar mı?

Geçen sene % 30 zam yaptık diye övünen AKP'lilere sesleniyorum.

6 ay sonra bugün zam enflasyonla geri alınır mı? Sonuç itibariyle biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak asgari ücretli çalışanın insanca hakça yaşam süreceği bir ücret olarak verilmesini ve belirlenmesini istiyoruz. Sorun asgari ücretliye verilen ya da verilemeyen rakam değil, sorun asgari ücretlinin satın alma ve geçinme sorunudur. Biz AKP hükümetinin elini taşın altına sokmasını asgari ücretten aldığı vergiden fedakârlık yaparak işverenin ve asgari ücretli çalışanın yükünü almasını istiyoruz. Aksi takdirde maaşı ödeyen işveren, geçinemeyen asgari ücretli, çalışan vergi yalan devlet. Ee o zaman masadan kalkınız siz. Bizim ödeyeceğimiz vergi ve geçinemediğimiz rakamlar üzerinden niye efelik yapıyorsunuz? Bizim üzerimize neden gölge oluyorsunuz? dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunChpFatih Türkel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.