Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

CHP'li Hancıoğlu iktidarı fındıkla hedef aldı

Fındık üretiminin yoğunlaştığı illerdeki AK Partili milletvekillerinin Ankara'da yaptığı toplantı sonrasında "ucuz siyasetle gündeme gelmek isteyenlerin de geçmişte fındıkla alakalı ne yaptıklarını bilmek istiyoruz" diyen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a cevap veren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "Ucuz siyaset, fındıkçıyı yıllarca yabancı tekellere boğdurmaktır! Ve bu ucuz siyasetin maliki de faili de AK Parti iktidarlarıdır" dedi.


Fındık üreticisi, hemen her hasat döneminde olduğu gibi bu yıl da fiyat ve alım politikası belirsizliği yüzünden tedirgin. Muhalefet kanadının da konuyu gündemde tutması sonrasında AK Partili fındık bölgesi milletvekilleri Ankara'da bir toplantı gerçekleştirerek, 2019- 2020 fındık sezonuna dair kendileri için bir yol haritası oluşturmuşlardı. 


AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın bu toplantı sonrasında yaptığı açıklamalar ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Köktaş'ın "ucuz siyasetle gündeme gelmek isteyenlerin de geçmişte fındıkla alakalı ne yaptıklarını bilmek istiyoruz" sözlerine cevap veren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "Ucuz siyaset, fındıkçıyı yıllarca yabancı tekellere boğdurmaktır! Ve bu ucuz siyasetin maliki de faili de AK Parti iktidarlarıdır" dedi. 


Köktaş'ın, "fındığın kararını, fındıkçıların vermesini istiyoruz" sözlerine de atıf yapan Hancıoğlu "bizler kadar, fındık üreticileri kadar, sayın Köktaş da çok iyi bilir ki fındığın kararını, üreticimiz veremiyor. Yabancı tekeller ve onların işbirlikçisi gibi çalışan içerideki karaborsacılar, piyasayı istedikleri gibi şekillendiriyor. Bedel ödeyen hep üreticimiz oluyor. Madem niyetleri üreticimizin mağduriyetini gidermek, o halde işe önce bu kirli çarkı ortadan kaldırmakla başlayalım" ifadelerini kullandı. 


Hancıoğlu, Köktaş'ın, bir önceki hasat döneminde, ziraat odaları ve tarafların talebi doğrultusunda fiyat açıklanmadığına ilişkin ifadelerine de şu yorumu yaptı:
"Hangi ziraat odası, kendi çiftçisini mağdur eden bir politikayı savunur? Şayet böyle yanlış bir yola sapan ziraat odamız var ise bunu öğrenmek bütün fındık üreticilerimizin hakkıdır. Sayın Köktaş, 'fiyat açıklanmasın' diyen ziraat odasının hangisi olduğunu da açıklamalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.