Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

CHP'li Türkel Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulundu

Samsun'da Kızılırmak Kuş Cenneti'nde 2 bin dönüm arazinin yandığı bölgede incelemelerde bulunan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Vali ZülküfDağlı'ya yangının kasıtlı çıkarıldığı iddialarının ciddiyetle soruşturulması çağrısı yaptı

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP 19 Mayıs ilçe Başkanı Yakup Konuş ve ilçe yöneticileriyle ile birlikte yangının meydana geldiği bölgeye adeta çıkarma yaptı. Yörükler Mahallesi'nde yaşayan köylülerle birlikte yangının meydana geldiği alanda incelemelerde bulunan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Valisi ZülküfDağlı'ya, yangınla ilgili kasıt iddialarının mutlaka soruşturulması çağrısında bulunarak, "Gelin buradaki yangına, buradaki doğa tahribatına hep beraber müdahale edelim" dedi.

ÖNCE KÖYLÜLERİ DİNLEDİLER

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve beraberindekiler, 19 Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesi'nde Kuş Cenneti sınırlarında meydana gelen yangınla ilgili bölgede incelemelerde bulundu. İlk olarak bir kahvehanede Yörükler Mahallesi Muhtarı ve köylülerle bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Türkel ve CHP yöneticileri, sorunlarının takibinde her zaman yanında olacaklarının sözünü verdi.

YERİNDE İNCELEDİLER

Fatih Türkel ve beraberindekiler daha sonra köylülerle birlikte, 2 bin dönümlük arazinin yandığı ve çok sayıda kuş türünün ve canlının telef olduğu Kuş Cenneti'nde yerinde incemelerde bulunarak, buradaki tahribatı yerinde tespit etti. CHP İl Başkanı Türkel incelemelenin ardından yaptığı açıklamada ise Kuş Cenneti'nde 14 Eylül akşamı çıkan ancak saatlerce söndürülemeyen yangınla ilgili 'kasıtlı çıkarıldığı' iddialarına dikkati çekti.

ADAYLIK ŞANSINI KAYBETTİ

Burada büyük bir doğa felaketi yaşandığı gözlemlediklerini belirten Türkel, "Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti 2016 yılında dünya mirası geçici listesinde girdiği ve asıl listeye girmeye aday olduğu halde, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yanlış uygulamalar sonucu dünya kültür mirası asıl listesine adaylıktan çıkarılmış. Bu güzide ovaya turizm alanları inşa edilmiş, restoranlar inşa edilmiş. Bu yangından zarar gören 2 bin dönümlük arazinin bir tarafı deniz, bir tarafı göl. Yangından zarar görmüş bu alanda turizm alanları inşa edileceği iddiaları var" diye konuştu.

BİRLİKTE MÜDAHALE EDELİM

Yangın nedeniyle Kuş Cenneti'nİn bir bölümünde harap olmuş bir doğa söz konusu olduğunu vurgulayan Fatih Türkel, "İlçe örgütümüzle, yönetim kurulumuzla, milletvekillerimizle buradaki yangının sebeplerini, sonuçlarını, varsa kasıt ve kayıplarını Samsun kamuoyu gündeminde tutmaya devam edeceğiz. Başta Samsun valisine, Büyükşehir Belediye Başkanına, Samsun Milletvekillerine sesleniyoruz; buradaki kayba, buradaki yangına gelin hep beraber müdahale edelim, hep beraber masaya yatıralım. Bu şehir bizim, bu miras bizim, cennetimize hep beraber sahip çıkalım" dedi.

İDDİALAR ÇOK CİDDİ

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çok ciddi iddialar olduğunun altını çizen Fatih Türkel, "Bu yangının birkaç noktada kasıtlı olarak çıkarıldığı iddiaları var. Bu iddiaları Samsun Valisinin dikkate almasını istiyoruz. Ayrıca savcılığın da soruşturma başlattığını öğrendik. Soruşturmayı da dikkatle takip edeceğiz. CHP olarak Samsun halkını buradaki katliamı görmeye, buradaki sıkıntıyı yerinde tespit etmeye, bizlere güç vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.