Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner798

CHP'li başkan Ak Partililere seslendi
banner852

CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, Havza İlçe Başkanı Halil Alkan, Kavak İlçe Başkanı Şakir Altun ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnafı dolaşan Fatih Türkel yapmış olduğu açıklamada;

Vezirköprü, Havza, Kavak sokaklarına adeta bomba düşmüş gibi her yerde in cin top oynuyor. Nüfusun büyük bir kısmı an itibariyle tarlalarında bağ bahçe işleri ile uğraşıyor. Diğer taraftan esnaf da dört gözle buğdaydan ve bu yıl verimi çok yüksek olan Ayçiçek’ten gelecek parayı bekliyor. 2-3 yıldır Ayçiçek fiyatı hasattan sonra açıklanıyor, yani çiftçi ilaççıya, gübreciye, mazotçuya piyasaya borçlanmış bir an önce ürünü mü satayım borçlarımı ödeyeyim derken geçtiğimiz sene 3 yıl boyunca çiftçinin elinde Ayçiçek bittikten sonra hükümet Ayçiçek yağı fiyatını açıkladı.

Ak partililere sesleniyorum;

“Vezirköprü, Havza, Kavak’ta bu dönem maliyetleri de hesap ettiğinizde beklenti en az 16 TL olmalı. Diğer taraftan açıklanan buğday fiyatında 6 lira 45 kuruş ofis alım fiyatı buğday 1 lira da destekleme şeklinde lakin Toprak mahsulleri ofisi çok ileri tarihlere 6.45 kuruştan alım randevusu veriyor Artı 1 TL desteklemenin de ne zaman verileceği belli değil. Hükümetin açıkladığı 7,5 lira buğday fiyatından buralarda eser yok. Tüccar Vezirköprü, Havza ve Kavak bölgesinde buğdayı 6 lira 20 kuruşa almış diğer taraftan 8.30 TL'ye de buğday ithalatı devam ediyor. Öyle görüyoruz ki dağı taşı için yanınızdayız diyenler yine buralarda köylüyü ekici'yi yalnız bırakmışlar. Mangalda kül bırakmayan Samsun uçuyor Türkiye şaha kalktı diyen AK partili milletvekillerini Vezirköprülüler, Havzalılar, Kavaklılar tarlalarında dertleşmek için bekliyorlar.

Gelin burada çiftçilerimizin derdini dinleyin dertlerine çare olun.” Dedi

Fatih TÜRKEL

CHP Samsun İl Başkanı

Anahtar Kelimeler:
ChpFatih Türkel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876