Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner798

CHP’li Hancıoğlu’dan İstanbul açıklaması

CHP’li Hancıoğlu, sandık sonuçlarına yapılan itirazlar ve yeniden sayım işlemleri nedeniyle seçim sonucunun resmileşmesi günlerce geciken İstanbul’da yaşadıkları süreci “Nöbetlerin en kutsalını tuttuk, millet iradesinin lekelenmesine izin vermedik!” sözleriyle niteledi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İstanbul’da iki haftadır devam eden itirazlar ve oyların yeniden sayımı süreci ve bu süreçte yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Hancıoğlu, 31 Mart’ta ortaya çıkan tablo ve sonrasında yaşanan sürecin, yakın siyasi tarihte ve demokrasi kültürümüzde eşi benzeri olmayan bir durum olduğunun altını çizerek “şunu herkes gördü ki, hiçbir makam ve kuvvet, millet iradesini yok sayamaz, onu terbiye edemez” dedi.

Bir kesimin, seçim gecesi ve hemen ertesinde kamuoyunda algıyı yanlış yönlendirmek ve bir oldubittiyle İstanbul’da seçim sonucunu değiştirmek adına faaliyetler yürüttüğünü kaydeden Hancıoğlu, “bu kirli planı milletimizle birlikte bozduk” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA SON İKİ HAFTADA NELER YAŞANDI?

CHP’li Hancıoğlu, 31 Mart gecesinden bu yana İstanbul’da yaşanan süreci şöyle özetledi:“Seçim gecesi önce, görevi halka doğru bilgi aktarmak olan Anadolu Ajansı devreye sokuldu, ardından Cumhur İttifakı’nın adayı sayın Binali Yıldırım’a ‘seçimi kazandım’ açıklaması yaptırıldı. Oysa YSK’nın sistemine girilen sandık verileri ile partimizin bütün sandıklardan topladığı tutanaklar, adayımız sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandığını tescillemişti. Bu durum karşısında partimiz bütün kadrolarına, görev yerlerini terk etmeme, oy çuvallarına dışarıdan müdahale edilmesini önleme talimatı verdi. 
Milletvekillerimiz ise kendi seçim bölgelerinde sonuçlar kesinleşir kesinleşmez İstanbul’a çağırıldı. Ben de 4 Nisan’ı 5 Nisan’a bağlayan gece İstanbul’a ulaştım. İlk olarak, geçersiz oyların yeniden sayımının yapıldığı Küçükçekmece Seçim Kurulu’nda nöbet tuttum. 5 gün süren sayımın ardından, usulsüz seçmen kaydırması yapıldığı iddialarının ortaya atıldığı ve polislerin kapı kapı dolaştırılıp vatandaşların sorgulandığı, onlara ‘olağan şüpheli’ muamelesi yapıldığı Büyükçekmece’ye görevlendirildik. Burada vatandaşlarımızın endişelerini giderdik, onlara yapılan hukuksuzlukları tespit ederek, bunları hukukçularımıza ulaştırdık. 

Daha sonra oyları yeniden saydırma kararı aldırılan; ancak bu kararı aldıranların sayımı yavaşlatmak ve engellemek adına kaba kuvvet dahil her yolu denediği Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nda nöbete başladık. Günler süren nöbetin ardından burada da bütün hukuksuzlukların üstesinden gelmeyi başardık. Sonrasında, ilçe belediye başkanlığı oylarının tamamının yeniden sayıldığı Esenyurt’ta nöbeti devraldık. Sayım bittiğinde sonuç yine değişmedi. Arkasından, AKP ve MHP’nin başvurusuyla Maltepe ilçesindeki oy sayım işlemi iptal edilmek istendi, yeniden Maltepe’ye gittik. İlçe Seçim Kurulu’nun 3. kez sayım yapılması yönündeki kararı YSK tarafından iptal edildi.”

NÖBETLERİN EN KUTSALI…

Günler süren bu mücadelede binlerce CHP ve İYİ Parti’linin görev aldığını ve sonuçlar resmileşene dek bu nöbetin devam edeceğini ifade eden Hancıoğlu “Bizler bu süreçte, Nöbetlerin en kutsalını tuttuk, millet iradesinin lekelenmesine izin vermedik, bu saatten sonra da lekelenmesine müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunNeslihan Hancıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.