Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner867

CHP`li Türkel`den 12 Eylül Açıklaması
banner852

CHP Samsun İl Başkanı Fatih TÜRKEL 12 Eylül Darbesi ile ilgili basın açıklamasını yaptı.

“12 Eylül askeri darbesinin ardından yaşanan karanlık dönemde çok büyük acılar çekildi. Bir sürü vatan evladı hayatını kaybetti demokrasi insan hakları askıya alındı. Türkiye’nin bugün yaşadığı sorunların kaynağında, hala 12 Eylül’ün dayattığı yasalar bulunmakta. Darbe kalıntısı YÖK Sendikalar yasası gibi ceberutuygulamalar aradan 30 yıl geçmesine rağmen hala yerini korumaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi ardından tek adam yönetimi meclisi saf dışı edip kuvvetler ayrılığı ilkesini rafa kaldırıp 21.yüz yılda ülke tek adamın kararnameleri ile yönetiliyor, muhalefet sindirilmeye çalışılıyor, iktidar gibi düşünmeyenler cezalandırılıyor, basın susturuluyor iseben yaptım oldu anlayışı ülkede hakimse, ülkemiz 1980 den bu yana demokraside yol alamamış AKP döneminde daha da gerilemiş demektir.

Oysa ülkemizi kaostan kurtaracak şey darbeler değil, demokrasi ve hukuktur. Ne 12 Eylül, ne 15 Temmuz ne de 20 Temmuz. Biz Faşizme karşıyız.

Cumhuriyet Halk Partisi daima tüm darbelerin ve darbe girişimlerinin karşısında, parlamenter demokrasiden yana tavır almış ve almaya devam edecektir. Ülkeler darbelerin faturalarını büyük kayıplarla öderler. Cumhuriyet Halk Partisi bu gerçekten hareketle tarihinin hiçbir döneminde parlamenter demokrasinin dışında bir kavram ya da müdahaleyi savunmamış ve savunmayacaktır.

CHP SAMSUN İL BAŞKANLIĞI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876