Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

CHP`li Vekil zeybek Aşure dağıttı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 12 gün boyunca süren yas, matem oruçları sonrası yapılan aşure günü nedeniyle Havza Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve Huzurevi sakinlerine aşure çorbası dağıttı.

Aşurenin paylaşmanın simgesi olduğuna işaret ederek, bin 372 yıl önce 72 can yoldaşı ile birlikte Kerbela’da Yezid’in emriyle şehit edilen İmam Hüseyin’in yüreklerdeki acısının hala taze olduğunu belirten Kemal Zeybek; “İmam Hüseyin efendimiz ve yakınları hunharca katledilmiştir. Burada eğer İmam Hüseyin efendimiz bu zulme karşı direnmeseydi “güçlü olanın haklı olduğu bir zihniyet” gelişirdi. Halbuki İslamiyet güçlü olanın değil, haklı olanın güçlü olması prensibini getiriyor. 12 gün tutulan matemlerin ardından, Temeli barış ve hoşgörü olan yüce dinin mensupları olarak bize düşen görev, her türlü ayrımcılığın karşısında olmak bu tür olayların tekrarlanmasını önleyecek bilinç ve anlayışına sahip olmaktır. Bu ay vesilesiyle yapılan ibadetlerin ve tutulan oruçların Yüce Yaradan katında kabul olmasını temenni ediyorum. Yine bu anlamlı günlerin barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye olan inancımızı artırması temennisiyle Muharrem (Aşure) ayını kutluyorum” dedi.

Huzurevi sakinleri ile bir süre görüştükten sonra Havza Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya geldi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.