Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Denizde av yasağı bugün başladı

Canik balıkçı barınağında balıkçılarla bir araya gelerek av sezonu sonunu değerlendiren CHP'li Neslihan Hancıoğlu, yükselen maliyetler nedeniyle balıkçıların sezonu zararla kapattığını söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin Canik İlçe Başkanı Bülent Kutbay ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Canik balıkçı barınağındaki balıkçıları ziyaret ederek, geride kalan deniz av sezonu ile ilgili bilgiler aldı.

Ziyarette, av yasağının 15 Nisan itibariyle başlamasına rağmen azalan balık stoku ve yüksek avlanma maliyetleri nedeniyle birçok balıkçı teknesinin limanlara erken dönüş yaptığı bilgisi aktarılırken, yasakların başlamasıyla balık fiyatlarında artış yaşanacağı ifade edildi. Hancıoğlu'nun görüştüğü balıkçılar ayrıca, avlanma ve işletmecilik ile ilgili mevzuatların sürekli değişmesinden ve balıkçılık için Karadeniz'i kullanan diğer ülkelerle standart birlikteliği oluşturulamamasından dert yandılar.

Hancıoğlu, balıkçıların sorunlarını, talep ve önerilerini dinledikten sonra özetle şunları söyledi:

"Yaşadığımız ekonomik kriz, toplumun bütün kesimleri gibi balıkçılarımızı da derinden etkiledi. Mazot fiyatları üç kat arttığı için, balıkçılarımızın bütün giderler de 3 kat arttı. Balıkçımız için bu sezon, denize çıkmanın masrafı, neredeyse çıkmamakla eş değer hale geldi. Sorunlarına çözüm bekleyen bütün toplum kesimleri için çözüm programı oluşturan partimiz, geçimini denizlerimizden sağlayan balıkçılarımız için de bir yol haritası oluşturdu. Parti olarak önceliğimiz ve bu sektörün de en temel talebi haline gelen konu olan, Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı'nı kurmaktır. Denizlerimizi koruyarak, onun bize sunduğu zenginlikleri toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüştürecek politikaları oluşturup uygulayacak bir bakanlığı kurmak zorundayız. Diğer yandan, yüz binlerce insanımızın ekmek yediği balıkçılık sektörünün sırtındaki ekonomik yükleri kaldırmamız gerekiyor. Bunun için de öncelikle ve acilen mazottaki ÖTV'yi kaldıracağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.