Öne Çıkanlar Samsun master
banner798

Devletimiz tartışma konusu olamaz
banner852

- "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, muhalefet konuşmalarında ifade edildiği tarzda hamasi sözlerle incitilecek, refüze edilecek hatta 'tefessüh' gibi bir kelimeyle tanımlanacak bir devlet değildir."

- "Devletin hangi vesayet odaklarının baskısı altından nasıl demokratik bir devlet hâline geldiğinin son yirmi yıl içerisinde hepimiz birlikte tanığı olduk."

- "Ülkemizden kaynaklı olmayan olumsuzlukları fırsata çevirerek halkın devletine güveninin azaldığı algısı, mutsuzluk, ümitsizlik, karamsarlık oluşturmaya çalışılması kimseye fayda sağlamaz."

TBMM Genel Kurulu 107. bileşiminde AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, devlet ve kamu kurumlarının önemi, vatandaşlara verilen hizmetler üzerine konuşma gerçekleştirdi.

Muhalefetin devlet kurumlarına yönelik iddiaları üzerine yaptığı konuşmada devlet kurumlarının değerinin altını çizen Yılmaz, her türlü tartışmalardan uzak tutulması gerektiğine vurgu yaptı.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, muhalefet konuşmalarında ifade edildiği tarzda hamasi sözlerle incitilecek, refüze edilecek hatta 'tefessüh' gibi bir kelimeyle tanımlanacak bir devlet değildir." diyen Yılmaz, "Devlet hepimize aittir. Hepimizin bir üst çatısıdır ve hepimiz için kutsaldır diye düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin köklü ve güçlü bir devlet olmadığını kimse söyleyemez. Vatandaşıyla bir vücut olmuş, devleti milleti kenetlenmiştir. Ülkemizde halkımız devletine, bayrağına, topraklarına, devletin kurumlarına ayrı bir kutsiyet atfetmiştir. Bizim bu anlayışımız kültürümüzün, inancımızın da eksiksiz bir parçasıdır. Anadolu'da 1299'da küçük bir beylikten dünyanın en büyük imparatorluğu hâline gelmiş Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'mizin 100'üncü yılını kutladığımız bugüne kadar milletimiz devletimizi tırnaklarıyla gurur duyarak, onur duyarak inşa etmiştir." dedi.

"BU YAKLAŞIMLAR FAYDA SAĞLAMAZ "

"Türkiye Cumhuriyeti devleti halkı için vardır." ifadelerini kullanan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti; "Eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma, her alanda köklü çalışmalar hizmetler yapmış bir siyasi hareket olarak da bu devleti onore etmeye, yüceltmeye çalışmaktayız. Devletimizin her kurumunun güçlenmesi, hizmet alanının daha sağlıklı hâle gelmesi, her bir vatandaşımızın devlet hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için büyük mücadeleler verilmektedir. Bu devletin hangi vesayet odaklarının baskısı altından nasıl demokratik bir devlet hâline geldiğinin son yirmi yıl içerisinde hepimiz birlikte tanığı olduk. Ne olursa olsun devlet kurumlarının ayrım, taraf, itibarsızlık gibi söylemlerle bir araya gelmesi asla düşünülemez. Devlet kurumlarımızın itibarının sarsıldığı, güven olmadığı, devlet-millet ayrışması gibi söylemleri ben bu ülkenin bir ferdi olarak kabul edemiyorum. Özellikle dünyadaki gelişmelerden kaynaklı sorunların ülkemize yansımalarının ortaya çıkardığı olumsuzlukları fırsata çevirerek halkın devletine güveninin azaldığı algısı, mutsuzluk, ümitsizlik, karamsarlık oluşturmaya çalışılması kimseye fayda sağlamaz."

"SORUNLARI ÇÖZECEK YİNE AK PARTİ'DİR"

Ülkede yaşayan herkesin sorunlarını çözenin AK Parti siyasetinin olduğunu anlatan Yılmaz, "Varsa yine sorunları çözecek yine AK Parti siyaseti olacaktır. Devlete güven hepimiz için vazgeçilmezdir. Başta düşünce, ifade, inanç, eğitim, örgütlenme ve teşebbüs özgürlükleri olmak üzere, bütün sivil ve siyasal özgürlükleri çoğulculuğun, barış ve uzlaşmanın temel şartı olarak gördük. Bu, bizim parti programımızın temel felsefesini oluşturmaktadır. Başka Türkiye olmadığının altını çizerek tüm siyasi hesapların kenara bırakılmasını, özellikle devlet kurumlarımızın güçlenmesi, devlet-millet kaynaşması için herkesin el ele vermesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gereken her şey yapılıyor. Biz devletimize, halkımıza her zaman güveniyor, her şeyi birlikte başaracağımıza özellikle inanıyorum." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu,milletin hizmetinde, milletin refahı için çalışan devletin baş tacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876