Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra havza
banner798

DİYANET-SEN 1 NOLU ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

Camiler toplumun manevi dinamikleri olduğu gibi, din görevlileri de bu manevi dinamiğin bekçileridir. Adap dışı varsayımlarla din görevlilerinin ahlaki duruşlarını tehdit etmeye çalışan, din görevlilerinin amiri havası içerisine giren, her kim olursa olsun bilmeliler ki din görevlilerinin sorumlu olduğu kurum Diyanet İşleri başkanlığıdır.

Görevleriyle ilgili eksik olan bir durum söz konusu olduğunda diyanetimiz tarafından zaten gereği yapılmaktadır. Hal böyle iken kendilerini amir sanarak baskı uygulamaya çalışan kişilere karşı suskunluğumuz edebimizden, hayamızdandır.

Burada yaptığımız açıklamada söz konusu kardeşimiz İlkadım Fatih Camii Müezzin Kayyımı İhsan AKOĞLU'na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren şahıs edindiğimiz bilgiye göre canım istedi yaptım diyebilecek kadar edepten, hayadan, ahlaktan yoksun kişidir. Arkadaşımız her ne kadar farklı bir sendikanın üyesi bile olsa, din görevlilerinin haklarını savunmak ortak görevimiz olmazsa olmazımızdır..

Bizler camiye gelen insanların yapmış olduğu İbadeti kariyer sınıflarına göre ayırmadığımız gibi, Cenab-ı Allah'a karşı olan sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan bütün bireylerin gece gündüz demeden hizmetindeyiz. Namaz kılarken İmam olarak tabi olacaksın iyi gününde kötü gününde dua edeceksin canın sıkıldığında kafan bozulduğunda hakaret edeceksin. Hizmet verirken imamımız diyenler, sonraki aşamalarda imamlarını neden küçümser tavırlar içerisine giriyorlar. Unutulmamalıdır ki din görevlileri giymiş oldukları cübbenin karşılığını da hesap verme hükmünü hizmet ettiği alandan başkasına vermez, vermeyecektir.

Öncelikli sorumluluğumuz, gayemiz, verdiğimiz hizmetin Allah rızasını gözetmek olduğu bilincidir.
Allah rızasını gözeten din görevlilerinin başına amir kesilen kişiler, yapıcı olan bütün söylemlerde başımızın tacıdır. Fakat bizi teftiş eden, eli değnekliler değildir.
Bu sebeple kim olursa olsun, diyanetin her hangi bir çalışanına karşı, yetkisi olmadığı halde ayar vermeye çalışırsa, bunun karşısında bu necip milleti ve bizi görecektir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.