Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner797

Dosthane Kitap Kahve’de Doğu Türkistan konuşulacak!

Samsun’un önde gelen sivil toplum kuruluşlarından DOSTDER’in yürütmekte “Dosthane Kitap Kahve” projesinin DOSTHANE KONUŞMALARI yazar ve çevirmen Mehmet Levent Kaya’yı ağırlıyor. 
Dosthane Kitap Kahve, Dosthane Konuşmaları'nın dördüncü programını Doğu Türkistan'a ayırıyor.

Yazar ve çevirmen Mehmet Levent KAYA'nın sunumlarıyla gerçekleşecek olan programda, kendisinin bölgede, Gulca şehrindeki yaşantı, tecrübe ve şahitliklerinden yola çıkılarak "Doğu Türkistan'ın Dünü ve Bugünü"ne projeksiyon tutulacak.
“Doğu Türkistan’ın Dünü, Bugünü & Gulca Gözlemlerim” başlıklı program 30 Mart 2019 Cumartesi günü saat 15.00’te Dosthane Kitap Kahve’de gerçekleşecek.

Tüm halkımız davetlidir. 

Mehmet Levent Kaya Kimdir?

29 Mayıs 1974’de Elazığ’da doğdu. 1992 yılında Deniz Lisesi’nden mezun olup Deniz Harp Okulu’na başladı. 1996’daki mezuniyetin ardından kısa sürede Deniz Kuvvetleri’nden ayrılıp, Kadıköy, İstanbul’da Hammer Müzik Dış Ticaret Müdürlüğü yaptı. 1999 yılında uzak yol gemilerinde II. Zabit olarak çalışmaya başladı. 2002 yılından sonra Mavi Akım Boru Hattı projesinin resmi çevirmenliğini yapıp, proje bitince Moğolistan’a gitti. Burada Devlet Üniversitesi’nin hazırlık sınıfından sonra 2005 yılından başlayarak Moğolca Dil Bilimi Yüksek Lisans çalışması; ayrıca özel bir lisede İngilizce öğretmenliği yaptı. Yüksek Lisans konusu İncannaşi Hoca’nın Höh Sudar adlı eserinin bir bölümündeki sözcük ikilemeleri idi. Pek çok İngilizce makale ve kitabı Türkçeye çevirdi. 2011 yılı sonunda Moğolca aslından yaptığı “Moğolların Gizli Tarihçesi” çevirisi ile ilk romanı “Çölde Dor” yayımlandı. 2013 yılı içinde Kırgızistan’da Kırgızca dil programına, yine Doğu Türkistan’ın Gulca şehrindeki İli Pedagoji Üniversitesinde Sibe-Mançu Dil programına katıldı. Moğolistan Devlet Üniversitesi’nde klasik Mançuca bir doktora programına başladı ancak mali yetersizlik nedeniyle tamamlayamadan Türkiye’ye dönmek durumunda kaldı. 2015 yılında TRT TÜRK kanalında yayınlanan “Türk Uygarlığının Yıldızları” adlı belgeselin danışmanlığını yaptı. Yine TRT için Türkiye'de yaşayan Türkistanlı diğer Türk dede ve ninelerimizin yaşamlarından önemli öykülerini anlattığı “Eski Topraklar” başlıklı bir belgeselin danışmanlığını yapıyor. 2016 yılında ikinci romanı “Ölüöne” yayınlandı. Üçüncü romanı “100.000” 2018 yılında yayınlandı. Samsun’da yaşıyor ve çalışmalarını sürdürüyor.

Ne Olmuştu? 

Dosthane Kitap Kahve, 10 Mart 2019 tarihinde Dursun Ali Tökel (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi), Fikret Uslucan (Giresun Üniversitesi) ve Şaban Sağlık’ın (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi) “Okumak Kendini Bilmektir” başlıklı sunumlarıyla kapılarını okurlara açmıştı. Dosthane Konuşmaları'nın ikincisi "Kudüs Bizim Neyimiz Olur?" 16 Mart 2019 tarihinde, üçüncüsü "İsmet Özel: Şair ve Şiiri" 23 Mart 2019 tarihinde gerçekleşmişti.

Dosthane Kitap Kahve Hakkında

Dosthane Kitap Kahve, kitapseverlerin ücretsiz kitap okuyup çay içebileceği, kitap okuma gruplarına katılarak kitap müzakere edebileceği, sinema okumaları ve müzakerelerine katılabileceği, akademisyen ve yazarlarla buluşup, söyleşi ve sohbet yapabileceği yeni nesil bir kütüphanedir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.