Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Erhan Usta'dan Sağlık İl Müdürlüğüne Ziyaret
banner852

Geçtiğimiz günlerde Samsun’da sağlık turizminin geliştirilmesi için seferber olunması konusunda açıklamalarda bulunan Samsun Milletvekili Erhan USTA, bugün Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali ORUÇ’u ve FBM Tıp Merkezinde Doç. Dr. Haydar AKBAŞ’ı ziyaret etti.

İlk olarak Sağlık İl Müdürlüğünü ziyaret eden USTA, Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali ORUÇ’tan Samsun’un sağlık turizmi konusundaki potansiyelini harekete geçirmek için neler yapılması gerektiği konusunda kendisinden bilgi aldı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, sağlık turizmi konusunda Samsun’un İstanbul ve Antalya’dan sonra gelebilecek hatta onlarla rekabet edecek potansiyele sahip olduğu, bu potansiyelin harekete geçirilmesi için, eksiklikleri giderek projelerin hayata geçirilmesi ve tanıtıma da önem verilmesi gerektiği konuları öne çıktı.

Daha sonra FBM Tıp Merkezini ziyaret eden USTA, Doç.Dr.Haydar AKBAŞ’a Samsun’un sağlık turizmine katkıları için teşekkür etti. Hastalarının yarısının yabancı ülkelerden, %40’lık kısmının çevre illerden geldiğini söyleyen AKBAŞ, Samsun’un havayolu başta olmak üzere ulaşım konusunda da avantajlarının olması önemini vurguladı.

Yaptığı ziyaretler sonrası Erhan USTA, sağlık turizmi konusundaki seferberlik çağrısını yineleyerek, sağlık ve turizm konularında kamu, özel, bütün paydaşların bir araya gelmemesinin çok büyük katkıları olacağına inandığını söyledi. “Büyükşehir başta olmak üzere belediyelerimiz, Valilik, Kaymakamlıklar ve ilgili bakanlık teşkilatları, hep beraber sağlık turizmine değer vermeli, yatırımlara destek olmalı, Samsun için, Samsunumuzun kalkınması ve refahı için taşın altına el koymalı” diyen USTA, bu konuda mutlaka geniş katılımlı bir çalıştay yapılmasını gerektiğini ve Samsun’un sağlık turizmindeki benimsemesi gereken yol haritasının ortaya konulması gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876