Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner867

Erhan Usta Koronavirüs Sürecini Yakından Takip Ediyoruz
banner852

Dünyayı alarma geçiren koronavirüsle ilgili süreci yakından takip eden Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Koronavirüs tedavisinde etkili olduğu iddia edilen ilaçla ilgili “ İlaç tedavide gerçekten başarılıysa, bu ilaca ilişkin yeterli stok oluşturulmalı ve ilacın yerli, milli imkanlarla üretilmesi sağlanmalı.” dedi.

Okullar Kapansın, Maçlar Seyircisiz Oynansın Demişti.

Usta, dün “Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsü küresel salgın (pandemik) ilan etti. Önlem almakta gecikmeyen ülkelerde yayılma hızı düşük. Bu anlamda tereddüt etmeden okullar tatil edilmeli, 15 yaşından küçük çocuğu olan annelere izin verilmeli. Ziyaretçi yasakları başlamalı. Spor faaliyetleri seyircisiz oynanmalı veya ertelenmeli. Tokalaşmak, sarılmak yasaklanmalı ve kamuspotlarıyla duyurulmalı! Hiç tereddütsüz karar verilmeli, gecikmeden alınan hafif önlemlerin faydası yüksek olacaktır. Dünya bu haldeyken bu süreçten minimum zararla çıkmak gerekir.” demişti. Aynı gün hükümet okulları tatil etme, maçları seyircisiz oynama gibi önlemleri duyurmuştu.

Yeni Vaka Sayısı Düşen Çin, Ölüm Oranı Düşük Olan Güney Kore

Usta, bugün de “Koronavirüs Avrupa’da hızla yayılırken, Çin’de yeni vaka sayısında hızlı bir düşüş gerçekleşmiş durumda; Güney Kore’de de ölüm oranı çok düşük. Çin’den ve Güney Kore’den gelen başarı hikayelerinin ardında “chloroquine” adlı ilaç olduğuna dair haber okuyoruz. Konunun uzmanı olmamakla birlikte bu tehdide ilişkin bizler de olabildiğince yakında takip etmeye çalışıyoruz. Umarız bu ilaç koronavirüs tedavisinde gerçekten etkilidir.” dedi.

Korona’ya Yerli ve Milli İlaç

Usta “Eminim ki süreci başarı ile yürüten Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve personelimiz bu tedavi yöntemini de yakından takip ediyordur. İlaç tedavide gerçekten başarılıysa, bu ilaca ilişkin yeterli stok oluşturulmalı ve ilacın yerli, milli imkanlarla üretilmesi sağlanmalı.” önerilerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876