Öne Çıkanlar hırsızlık olayı
banner798

Erhan Usta: Samsun en çok tahrip edilen şehirdir
banner852

İDARECİLERİ TARAFINDAN EN ÇOK TAHRİP EDİLEN ŞEHİRDİR

“Karadeniz’in incisi Samsun, kilometrelerce uzunluğundaki kumsalı ile Türkiye’nin en uzun kumsallarından birine sahiptir.” Diyen Usta, “Ayrıca, kent bazında Karadeniz'de en çok mavi bayrağa sahip il olan konumundadır. Ancak Samsun aynı zamanda sahili, kumsalı ve doğası; şehrin idarecileri tarafından en çok tahrip edilen şehirdir” diyen diye ekledi.

KUM ZAMBAKLARI YOK EDİLDİ

Akdeniz bölgesine ait endemik bitki türlerinden biri olmasına rağmen Samsun'un Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilinde de yetişen kum zambaklarının, Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerince geçtiğimiz Temmuz ayında kum temizleme aracıyla yok edildiğini ve neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya geldiğini vurguladı.

Usta sözlerine devamla, “ Koruma altında bulunan kum zambaklarını koparanlara 'biyolojik çeşitliliği tahrip etmek' suçundan 73 bin 747 TL idari para cezası kesilmesi gerekirken, bu işin sorumlularına herhangi bir işlem uygulanmadığı bilinmektedir.” dedi.

KUMSALA TAŞ DÖKÜLDÜ

“Son olarak da, aynı Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri, 22 Ağustos 2021 tarihinde Atakent yöresi Güzelyalı Mahallesi sahil yolunda “onarım” iddiasıyla kumsala taş dökerek 500 metrelik alanı doldurmuştur.” diyen Usta, “Protestolar üzerine olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Bayır, önce taşların iş makinesinin sahilde rahat bir şekilde çalışması için döküldüğünü belirtmiş, ardından “Her yer kum olmayacak. Bazı bölgeler taş olmak zorunda” demiş ve Bayır, çelişkili açıklamalarının ardından vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca, son olarak sahilin kum olarak kalacağını belirtmiştir.” diye ekledi.

Duyarlı vatandaşların haklı tepkilerinin devam etmesi üzerine bugün o alandan taşların geri alındığı bilgisi paylaşılmıştır diyen Usta, “Belediye personelinin çelişkili, anlamsız ifadelerinden ve yapılan işlemden vazgeçilmesinden de anlaşılacağı üzere, bu iş, hiçbir şekilde üzerinde düşünülmeden, tepeden verilen talimatla yapılmış ve kumsal büyük oranda tahrip edilmiştir.” diyerek önergesinin soru aşamasına geçti.

Usta’nın Bakan Pakdemirli’ye soruları şöyle:

Kum zambaklarının katledilmesinden sorumlu olan Samsun Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine ceza-i işlem uygulanmış mıdır?

Uygulandıysa; kimlere ve ne şekilde uygulanmıştır?

Uygulanmadıysa neden göz yumulmuştur?

Atakent yöresi Güzelyalı Mahallesi sahil yolunda, kumsala yapılan tahribatın sorumluları hakkında tahkikat başlatılmış mıdır?

Başlatılmadıysa, ne karşılığında bu yanlışa göz yumulmuştur?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876