Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yaban keçisi
banner797

Eskişehir Hem TSM Korosu Ses Yarışması 3. Sü Samsun' Dan Ateşali

Eskişehir Halk Eğitim Merkezi ( HEM ) TSM Koro Şefi ve bestekâr Hüseyin ERBAY; Koro ses sanatçıları arasında düzenedikleri, interaktif ( Uzaktan Eğitim ) yarışması ile ilk 4’ e giren koro öğrencilerini açıkladı.

Buna göre; Samsunlu ve Eskişehir HEM TSM Koro ses sanatçısı Dilara ATEŞALİ, 3. olarak başarı gösterdi. Eskişehir Halk Eğitim Merkezi, TSM Korro Şefi ve bestekâr Hüseyin ERBAY; aynı zamanda Bafralı söz yazarı Oktay ZERRİN’in de “ Geceler Yol Aldı Sabaha Doğru “ adlı şiirini Hicaz makamında bestelemiş olup eser TRT TSM Repertavurarı’ da yer alıyor.

Bestekâr ve Eskişehir Halk Eğitim Merkezi ( HEM ) Koro Şefi Hüseyin ERBAY, yarışma ile ilgii olarak şunları söyledi :

" Koronavirüs yasakları nedenyle; 25 Mart 2020 tarhinde durdurulan Eskişehir Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, Müzik Eğitimi' mize 25 Mart 2020 tarihinden itibaren; kaldığımız yerden, interaktif ( Uzaktan Eğitim ) şeklinde devam ettik.

Eğitimize bir heyecan ve şevk kazandırmak için; eğitimimiz sonunda yapacağımız değerlendirme sonunda, başarılı olup ilk 4' e giren öğrencilerimize, şahsımca çeşitli hediyeler verilmesi kararlaştırdık.

Neticede; Uzaktan Eğitimimiz bitti ve başarılı olan 4 arkadaşımızı belirledik. 7 Ekim 2020 tarihinde, Halk Eğitim Merkezi (HEM ) Kafe' de, koroca toplanı hem hasret giderdik hem de ilk 4'e giren arkadaşlarımıza; vaat ettiğim hediyelerini verdik.

Böylece 2019- 2020 Sezonu' nu kapatmış olduk. İnşallah, 2020- 2021 Sezonu çalışmalarına başlarız. Şayet dersler başlamazsa; biz yine interaktif ( Uzaktan Eğitim ) le, mûsıki derslerimize devam edeceğiz.

Mûsıki, ara ve ihmali asla kabul etmez. Çünkü müzik çok egoisttir.

Tüm koro arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor; ilk 4' e giren arkadaşlarmı kutluyorum.

İlk 4 derece ise şöyle oluştu :

1. Gülşah Akgül ( hediyesini koro şefi, bestekâr Hüseyin Erbay takdim etti.

2. Şermin Kınalı ( hediyesini koro şef yardımcısı Figen Alkılıç takdim etti.

3. Dilara Ateşali ( Samsun' da olduğu için hediyesi kendisine ulaştırılmak üzere, koro elemanlarından Suna Özdemir Yiğit ,koro başkan yardımcısı sn. Sami Dobrucalı' nın elinden aldı. )

4.. olan İmren Yaman. ( Hediyesini koro ûdilerinden M. Zeki Emek takdim etti. )

Samsunlu Dilara Ateşali; 3. olması nedeniyle duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

" Teşekkür ederim değerli şefimiz ve bestekârımız sayın Hüseyin ERBAY hocam. Başta size ve koromuzda ki bütün değerli büyüklerime, adıma hediyemi alan değerli Suna öZDEMİR ablaya ve değerli Sami DOBRUCALI ağabeyime çok teşekkür ederim.

Sizin değerinizi ve çalışmalarımızın ne kadar disiplinli olduğunu, bu güzel çalışma bir kez daha örneği oldu. Kendi adıma çok teşekkür ederim hocam. "

Bestekâr ve TSM Koro Şefi Hüseyin ERBAY ise; yarışma 3. sü Dilara ATEŞALİ' ye şöyle karşılık verdi :

" Dilara Ateşali arkadaş; esas biz teşekkür ederiz. Senin gibi idealist, disiplinli ve hedefleri olan, çalışkan, hanım hanımcık kıymetli bir öğrencimiz olduğu için. Selamlar, sevgiler. "

Oktay ZERRİN- Özel Haber- Samsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.