Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Faiz sebep enflasyon sonuç

“Nas edalarıyla milletin anasını ağlattınız.Ülkenin ekonomisini iflasa sürüklüyorsunuz acilen kendinize gelin” dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, dün açıklanan CDS Risk primlerine bakıldığında ülkenin hızla Moratoryuma(İflas) doğru sürüklendiğini söyledi.

Dün itibariyle 900 olarak açıklanan CDS risk primi Türkiye dünyanın yatırım yapılamaz en riskli ülkesi dünyanın yönetilemeyen en kötü ekonomisi oldudemektir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 37 günde doların tansiyonu düşürmek için piyasaya 37,5 milyar dolar saçmış, sanayiciler ve yüklü olarak elinde döviz tutan yatırımcılar bir bir aranarak dolar bozdurulması istenmiş lakin maalesef, dolar dün itibariyle 17,50 TL'yibulmuştur. Diğer taraftan Euro Dolar paritesindeki(arasındaki fark) daralma çok yakınlaştığından özellikle Samsun'da Dolarla ithalat yapıp Euro ile ihracat yapan ihracatçımız da büyük sıkıntıya girecektir.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu FİTCH’in yaptığı açıklamaya göre Türkiye ekonomisi çok daha büyük bir krizin ve yıkımın eşiğindedir. Aylardır ekonomistler yazıyor, siyasetçiler bağırıyor, vatandaş isyan ediyor, bizde haykırıyoruz ama dünyada ve ekonomi tarihinde örneği olmamış faiz sebep enflasyon sonuç saçmalığından AKP vazgeçmediği gibi bu ülkeyi her geçen gün uçuruma ve batağa sürüklemeye devam ediyor. Biz AKP yönetenlere buradan sesleniyoruz bir an önce dünyada ekonominasıl yönetiliyorsa tedbirlerinizi bu yönde alıp aklın ve bilimin gereğini yapın. Aksi takdirde bugün itibariyle ülkeyi batıracaksınız. İflasların önünü açmış ihracatı bitirmiş ve ülkeyi duvara dayandırmış olacaksınız.Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.