Öne Çıkanlar Samsun master
banner798

Gazi'de farkın dalık projesi
banner852
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Sağlık Sen Samsun Şubesi, çevrenin korunması amacıyla plastik poşet kullanımını azaltılması sebebiyle Gazi Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına “Bez Çanta” dağıttı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen kanun teklifi, poşet kullanımının azaltılmasına yönelik olarak mecliste kabul edildi. Çevrenin korunması ve daha sağlıklı bir dünya amaçlı yapılan plastik poşetlerin kaldırılması vatandaşlarda “o zaman ne kullanalım” sorusunu gündeme getirdi.

Sağlık Sen Samsun Gazi Devlet Hastanesi’ndeki birimde Sağlık Sen üyeleri çevreyi korumak, bilinç oluşturmak ve bez torbanın kullanımını artırmak için sağlık çalışanlarına bez çanta dağıttı.

Bu faydalı etkinlik için konuşan Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer; “Çevrenin korunması ve daha sağlıklı bir dünya için plastik poşet kullanımının azaltılmasını amaçlayan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir” dedi.

Ülkemizde Plastik Poşet Tüketimi 30 İla 35 Milyar Düzeyinde

Bu kanunun kabul edilmesini “Çevre ve insan sağlığı için çok faydalı ve sağlıklı bir adım” olarak nitelendiren Biçer, Petrol artığı ürünlerden yapılan plastik poşetlerin, canlılar ve çevre üzerinde sayısız zararla verdiği görülmüştür. Ülkemizde plastik poşet tüketimi 30 ila 35 milyar düzeyindedir” şeklinde konuştu.

“Dünya genelinde 60’tan fazla ülkenin önceki yıllarda plastik kullanımını kısıtlayan uygulaması poşet kullanımını yarı yarıya düşürmüştür” diyen Biçer, Biz Sağlık Sen ailesi olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da sorumluluğumuzun bilinciyle insanlığın karşı karşıya kaldığı bu tehdidin farkındayız” dedi.

Gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmamız gerekir diyen Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, bilinçlendirme üzerine hazırlamış oldukları bez çantaları çalışanlara dağıttı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876