Öne Çıkanlar Yaşar Saydam cerattepe
banner798

Görme engelliler asker oldu

Engelliler haftası kapsamında Samsun’da engellilere yönelik 16 Mayıs’ta  temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildi. Sahra Sıhhiye okulu ve eğitim merkezi komutanlığında düzenlenen temsili askerlik uygulamasına katılan Bafra görme engelliler derneği üyeleri de yemin ederek bir günlüğüne asker olmanın sevinci ve gururunu  yaşadı.

Sabah saatlerinde Bafra belediyesitarafından tahsis edilen araçla 8 görme engelli ve aileleri, nizamiye girişinde karşılandı. Askeri kıyafetlerini alan engelliler askerlerin yardımıyla üniformalarını giyerek törene hazırlandılar.

Tören saatine kadar engellilere askeri personeller tarafından nizamiye birlikleri gezdirildi,  duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü gibi eğitimler verildi. Öle yemeğinin ardından Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan
toplam 108 engelli  silahların üzerine ellerini koyarak hep birlikte yemin ettiler. Yapılan konuşmaların ardından engelli Mehmetçiklerin terhis belgeleri ve hediyeleri komutanlar tarafından takdim edildi.

Tören sonrası kışladan ayrılan görme engelli Mehmetçikler askeri kıyafetleriyle geldikleri araçla döndüler. Daha sonra Bafra’ya inen askerler dernek önünde toplu olarak hatıra fotoğrafı çekindiler. Kendisinin de artık bir asker olduğunu söyleyen Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül duygularını şöyle ifade etti. “Çocukken rahmetli annem ve babacığım bana oğlum büyüyünce ne olacaksın diye sorduklarında her defasında  komutan olacağımı söylerdim. Evet kıymetli dostlar, işte ben hep bu hayalle yaşadım ve yaşıyorum. 

Emin olun diğer arkadaşlarda benim kadar asker olamamanın üzüntüsünü yaşıyorlar. Bugüngerçekten o kadar sevinçliyiz ki inanın heyecanımdan ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu heyecan ve mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmek gerçekten çok zor. Çünkü  yıllardırarzu ettiğimiz asker olma hayalini bir günlüğüne de olsa yaşamış olduk. Hakikaten çok güzel bir duygu. Allah herkese nasip etsin diyorum. Ben hayatımda bugün en güzel günlerimden birini yaşadığımı söyleyebilirim. Çünkü bizler bu zamana kadar hep asker olma özlemiyle yanıp tutuştuk. Düşünün böyle bir etkinlik olacağını duyduğum günden beri sevinçten geceleri uyuyamaz oldum. Sürekli asker türküleri dinliyor ve asker şiirleri okuyordum.

Bir günlüğüne de olsa bizlere bu heyecanı ve sevinci yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Tabi sessiz sedasız askere gitmek bize yakışmaz diyerek askere giden herkes gibi biz de asker olmadan bir gün önce uğurlama töreni düzenledik. Törende dostlarımızla beraber sevincimizi kutladık, kına yakındık. Gerek uğurlama törenimize katılarak, gerekse bizimle birlikte yemin törenine gelerek heyecan ve mutluluğumuza ortak olan bütün dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.