Öne Çıkanlar Lütfi Elvan Melih Gökçek
banner797

Hancıoğlu, kimse mağdur edilmemeli!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Yurttutan Güneysu ve İlçe Başkanı Onur Bayburtlu ile birlikte, arazi toplulaştırma çalışmalarının sürdüğü Vezirköprü'nün Yağınözü mahallesinde incelemelerde bulundu, arazi toplulaştırma uygulaması nedeniyle hak kaybı yaşayan vatandaşları dinledi.

Toplulaştırma çalışması yürütülen arazilerin hak sahipleri, uygulamanın rızaları dışında yürütüldüğünü, hak kaybı ve mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek yapılan işleme itiraz ettiklerini dile getirdiler. Köy halkı, söz konusu arazilerde iş makineleriyle yol açma çalışmalarına başlandığını ve arazilerdeki ekili ürünlerin zarara uğradığını ifade ettiler.

CHP'li Hancıoğlu ise özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

"Biz parti olarak, tarımsal üretimi artırmayı önüne hedef olarak koyan ve aynı zamanda arazi sahiplerinin hak ve menfaatleri korunacak, talep ve beklentilerini karşılayacak bir toplulaştırma programını savunuyoruz. Tarımda verimli ve katma değeri yüksek üretim yapabilmenin ilk koşulu, bu ilkeler çerçevesinde oluşturulan ve uygulanan arazi toplulaştırma programıdır. Ancak şu anda ülkemizde uygulanan program, toplulaştırmayı yapan firmalar, yerel yönetimler ve kamu otoritelerince bir rant kapısı olarak görülüyor. Köylümüz adına birçok noktada fayda getirmesi gerekirken, hak sahipleri zarara uğruyor, mağdur ediliyor. Bu uygulamanın ilkeleri değişmeli, kimse mağdur edilmeme, oluşan mağduriyetler de bir an önce telafi edilmelidir. Bu konuda ilgili kurumlarla görüşüp, sorunun çözülmesi ve mağduriyetin giderilmesi için gereken bütün girişimleri yapacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.