Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Hancıoğlu'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

“Aydınlık yarınların inşa süreci ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırma davasında, görevlerin en kutsalını ifa eden fedakar öğretmenlerimiz, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü buruk bir şekilde karşılıyorlar.

Öğretmenlerimiz, hak ettikleri ekonomik ve mesleki haklarının çok gerisinde ve ayrıca salgın koşullarının yarattığı yeni zorluklarla baş ederek sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırken; bugün işbaşında olan iktidar izlediği politikalarla bu zorlukları daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir.

Ataması yapılmayan 700 bin civarındaki öğretmenimiz, tutulmayan 3600 ek gösterge sözleri, 18 yılda 15 kez değiştirilen eğitim sistemi, işte bu yanlış politikaların bugün karşımıza çıkardığı ağır faturadır.

Tarih boyu 'kutsal meslek' olarak tanımlanan öğretmenliğin ve eğitim sistemimizin; bugünün koşullarında ülkemizde yoksulluk, umutsuzluk, hak mahrumiyeti ve siyasetin arka bahçesine dönüştürülme gibi kavramlarla birlikte anılır hale gelmesi acı vericidir.

Bugünün yakıcı görevi, bütün bu sorunları ortadan kaldırmak ve öğretmenlerimizin hak ettiği haklara sahip olmasını sağlamaktır. Bunu, milletçe başarmak zorundayız!

Boğuştukları bunca zorluğa rağmen, bilimin ışığında yürüyen, Cumhuriyet değerlerini özümsemiş fikri hür-vicdanı hür nesiller yetiştirmek için vatanımızın dört bir yanında heyecanla görev yapan bütün öğretmenlerimize minnet borçluyuz.

Bu düşüncelerle;

Ulusumuzun başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk ile bütün dünyanın 'Türk Eğitim Modeli' olarak tanımladığı Köy Enstitüleri'nin mimarları İsmail Hakkı Tonguç ve Hasan Ali Yücel''in manevi şahıslarında; büyük bir özveri ve kararlılıkla ülkemizi, çağdaş uygarlık seviyesine çıkartmak için gecesini gündüzüne katan değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyor ve saygılarımı sunuyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.