Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Hancıoğlu Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın Hürriyet

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a ayak basışının 100. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık tutkusu, azim ve kararlılığına vurgu yaparak “Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın Hürriyet” dedi.

Mesajında, Türk milletini diğer milletlerden ayıran en önemli özelliğin, bağımsızlık tutkusu olduğunun altını çizen Hancıoğlu “tarihin hangi döneminde olursa olsun işgale boyun eğmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen, en karanlık anda bile umudunu yitirmeyen bir milletiz! Bu millet en sıkıntılı günlerinde dahi sinesinden bir kahraman çıkarır ve güneşin, bu topraklar üzerinde yeniden doğmasını sağlar” dedi. O kahramanların; esarete boyun eğmeyen, kendi kaderini milletinin kaderiyle birleştiren, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir", "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Mustafa Kemal'ler olduğunu kaydeden Hancıoğlu, 19 Mayıs 1919’un ve Samsun’un önemini ise şu ifadelerle dile getirdi:“19 Mayıs 1919, tarihte sıradan bir gün değildir! Samsun, 81 vilayet arasında sıradan bir il değildir! Bu şehir, milli uyanışın şehridir! Samsun'dan doğan güneş, Havza'mızda yakılan meşale, tam bir asırdır yolumuzu aydınlatıyor ve ilelebet aydınlatmaya devam edecek.”
Hancıoğlu, mesajını şöyle sonlandırdı:

“Yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın 19 Mayıs, Yaşasın Hürriyet!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.