Öne Çıkanlar şehit istanbul
banner798

Hancıoğlu'ndan Karaaslan'a gönderme

CHP'li Neslihan Hancıoğlu "Enflasyon denen şey, talancı iktidarın milletimize ödettiği faturadır" dedi.

Ekonomideki son gelişmelere ilişkin bir açıklama yapan ve açıklamasında "Enflasyon denen şey, tanımı itibarıyla aslında aşırı tüketimden dolayı kaynaklandığı düşünülen fiyatlardaki artış" diyen AK Partili Çiğdem Karaaslan'a da gönderme yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "Enflasyon denen şey, talancı iktidarın milletimize ödettiği faturadır" dedi.

Enflasyonu, aşırı tüketime bağlayan yaklaşımın, "Enflasyonla mücadeleyi tek boyutlu olarak, sadece devletin çözeceği bir sorun olarak görmüyoruz" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yaklaşımıyla örtüştüğünün de altını çizen Hancıoğlu şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ülkemizi ekonomik yönden felakete sürükleyen, milletimizin emeğini değersizleştiren, parasını pul eden iktidar, şimdi fütursuzca vatandaşımızı suçluyor. Vatandaşımız, esnafımız, üreticimiz, fiyat istikrarsızlığının ve enflasyonun sorumlusu ilan ediliyor. Karnını doyuracağı ekmeğe önceden 1 lira öderken, şimdi 3 lira ödemek zorunda kalan vatandaşımız, kirası, enerji maliyetleri son bir yılda üçe katlanan esnafımız, üretim yapabilmek için kullandığı gübre, tohum, mazot ve elektriğe bir yıl öncesine kıyasla iki kat daha fazla para harcamak zorunda bırakılan çiftçimiz, iktidarın yarattığı bu krizin faili olarak gösteriliyor."

İktidarın, ülkemizdeki ekonomik buhrandan vatandaşı sorumlu tutarken, paradan para kazanan küçük bir azınlığa, Londra'daki tefecilere ve faiz baronlarına hizmet eden politikalara hız verdiğini ifade eden Hancıoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

" 'Bütçeye tek kuruş yük getirmeyecek' diye pazarladıkları kur korumalı mevduat uygulamasıyla, bu yılın ilk dört ayında, milletimizin cebinden çıkan vergilerden bir avuç mevduat sahibine 16,2 milyat lira ödediler. Yetmedi, milletimiz benzine, mazota milyarlarca lira vergi ödemek zorunda bırakılırken, bu mevduat sahipleri vergiden muaf kılındı. Bir avuç para tüccarına, bu yolla 10 milyar lira daha kazandırıldı.

Yani özetle, bu iktidar paradan para kazanan baronlara, Londra’daki faiz lobilerine hizmet eden politikalar uygulayarak, ülke ekonomisine büyük bir yıkım yaşattı ve şimdi de yarattıkları bu yıkımın faturasını milletimize ödetmeye çalışıyorlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.