Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner798

Havza'da üreticilere mısır tohumu dağıtıldı
banner852
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, Havza Tarım Kredi Kooperatifi önünde düzenlenen programda, Samsun'da 3 milyon 759 bin 208 dekar alanda tarım yapıldığını, bunun 2 milyon 305 bin 77 dekarında tahıl ve diğer ürünler, kalan kısmında da yağlı tohumlar ekildiğini söyledi.

Samsun'da mısırın dane ve silajlık olarak yetiştiriciliğinin yapıldığını belirten Kırmacı, 2017 yılında 8 işletmeye 18 bin 749 lira tohum destekleme ödemesi verildiğini aktardı.

Üretimi artırmak amacıyla 9 ilçede 4 bin 680 kilogram tohumluk mısır dağıtıldığını bildiren Kırmacı, ayrıca 12 bin kilogram fiğ, 900 kilogram yonca, bin kilogram korunga, 3 bin 500 kilogram yem bezelyesi, 2 bin 500 kilogram sorgum dağıtımının planlandığını kaydetti.

Dağıtılacak tohumlar ile yaklaşık 5 bin 200 dekar alanda yem bitkisi ekimi yapacağına işaret eden Kırmacı, hayvancılığın geliştirilmesi için de 10 mahallede 7 bin dekar mera alanlarında ıslah çalışması yürütüldüğünü ifade etti.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de dağıtılan tohumlukların çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bölgemizde ekonomi tarıma dayalı. Bu yüzden çiftçimiz ne kadar güçlü olursa bölgemiz de o denli güçlü olacaktır. Çiftçimize destek olmak için yürütülen tüm projeleri destekliyor, başta il müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 360 çuval danelik ve 534 çuval silajlık mısır tohumu, çiftçilere dağıtılmak üzere Havza, Kavak, Vezirköprü, Çarşamba, Ladik ve İlkadım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine teslim edildi.

Programa Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu ile çiftçiler katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876