Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

HEP İLKLERİ BAŞARDINIZ!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun İtfaiyesi, her türlü afet durumundaki başarılı çalışmalarıyla Türkiye'nin sayılı teşkilatları arasındadır. Teşkilatımız daima ilklere imza atmıştır" dedi

Türk İtfaiye Teşkilatı’nın Belediyelere Devrinin 96'ncı Yılı anısına 25 Eylül ile 01 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası’nda personelle bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Hizmetlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İtfaiye teşkilatımız ilklere imza atmaya devam edecek" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü ile birlikte İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek personel ile buluştu. İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin'in sunduğu brifingin ardından bir konuşma yapan Başkan Mustafa Demir, itfaiye teşkilatının hizmetlerinden övgüyle söz etti.

İTFAİYE TEŞKİLATINA ÖVGÜLER

Sözlerine, "İtfaiye Haftanız kutlu olsun" başlayan Başkan Demir, "Türkiye’de büyükşehir belediyeleri içerisindede Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye teşkilatı, alanına ve nüfusuna göre hizmetleriyle en iyi ve en başarılı teşkilatlarından birisi. İtfaiyeciliği bilen ve önemseyen birisiyim. Samsun’da itfaiyeye iş düşsün istemeyiz ama maalesef zaman zaman teşkilatımıza görevler düşüyor. En son sel ve boğulma vakalarında gerçekleştirdiği hızlı çalışmalarla itfaiyemize yönelik toplumumuzda olumlu algıların oluştuğunu görüyorum. Sel vakalarında çok önemli işler başardınız. Bu çok güzel bir şey.  O yüzden hizmetlerinizden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'BİR CAN, BÜTÜN İNSANLIK DEMEK!..'

Samsun’un dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Milli Mücadele meşalesinin yandığı şehirde her konuda en iyisini yapmak bize yakışır. Öncelikle inanmalıyız. İnanmazsanız yapamazsınız. Diğer ülkelerde, şehirlerde yapılan başarılı hizmetleri de nihayetinde insan yapıyor. Samimiyiz, insanlarımızı seviyoruz. İtfaiye çok önemli bir kurum. Çünkü bir can kurtardığınızda bütün insanlığı kurtarmış gibi oluyorsunuz. Bunun tarifi yoktur. Sizleri seviyoruz. Yeni keşfedilmiş, üretilmiş malzemeleri tespit edelim. Hep ilkleri bulunduran itfaiye olmaya gayret edelim" dedi.

SAMSUN'U GELECEĞE TAŞIYACAK HEDEFLER

“Her yönüyle daha yeni, ileriye dönük, azimli, kararlı, istikrarlı, başarılı, çalışkan bir belediyeyi inşa etmek zorundayız" diyen  Başkan Demir, “Büyükşehir belediyemizi daha kurumsal hale getireceğiz. Bizden öncekilerden aldığımız hizmet ve sorumluluklarımızı daha ileriye götürmeye çalışacağız. Bizden sonra gelecek yönetimler için de hazırlık yapmış olacağız. Aldığımız kararların, yaptığımız değişikliklerin hepsi, Samsun’u geleceğe taşıyacak hedeflere ulaşmak içindir. Toplumumuzu mutlu etmeye yönelik sevilen, sayılan, hizmetlerinden memnun kalınan bir belediye oluşturmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İTFAİYE, AFAD’IN YERİNE GEÇECEK

Arama kurtarma ve acil müdahale hizmetlerine ilişkin Bakanlıklar nezdinde yeni bir çalışma yapıldığına da değinen Başkan Demir, "Bakanlıkların görevlerinin bir kısmı büyükşehir belediyelerine devredilecek. İtfaiye teşkilatları, arama kurtarma faaliyetlerinde muhtemelen AFAD’ın yerine geçecek. Mesela şu an AFAD’ın imkanları ve alt yapısı buraya nakledilse, önemli başarılara imza atarsınız. Muhtemelen bu gerçekleşecek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.