Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner867

Her Yerde En İyi Projeler Hayata Geçiyor
banner852

Altyapıdan başlayıp Türkiye’nin örnek projelerine kadar 17 ilçede tam mesai

Geçtiğimiz günlerde temeli atılan tesis, saniyede 120 litre suyu arıtacak. Tesisin bitirilmesi ile birlikte 31 mahallenin de arıtılmış içme suyu problemi çözülmüş olacak.  17 ilçede başta altyapı ve yol olmak üzere çalışmaların sürdüğünü söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çevre adına önemli yatırımlardan biri olan Havza İçme Suyu Arıtma Tesisi' nin de kısa sürede bitirilerek 2022 yılının ortalarında devreye alınacağını ifade etti.

Samsun'un 17 ilçesine de eşit hizmet götürme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.  SASKİ' nin bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmalara, Havza ilçesine bağlı Gidirli Mahallesinde inşa edilen İçme Suyu Arıtma Tesisi de ekleniyor. Vatandaşların tüketecekleri suyun kalitesini yükseltmek amacıyla mahallede yapılacak olan tesisin geçtiğimiz günlerde temeli atıldı.

31 MAHALLENİN İÇME SUYU PROBLEMİ BİTİYOR

23 milyon 800 bin bedelle yapılan tesis, saniyede 120 litre kapasiteyle çalışacak. Tesisin bitirilmesiyle birlikte Havza, Vezirköprü ve Bafra ilçelerindeki 31 mahallenin içme suyu problemi çözüme kavuşacak. İlk aşamada Dereköy Barajı'ndan geçici tahsis ile elde edilen ham suyu arıtacak olan tesiste, daha sonra Devlet Su İşleri'nin Ladik ilçesinde planlamasını yaptığı Tersakan Barajı'nın bitirilmesiyle buradan tahsis edilecek suyun arıtılması planlanıyor.

23 MİLYON 800 BİN LİRALIK YATIRIM 210 GÜNDE BİTECEK

17 ilçede başta altyapı ve yol olmak üzere çalışmaların sürdüğünü söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çevre adına önemli yatırımlardan biri olan Havza İçme Suyu Arıtma Tesisi' nin 210 günde bitirilerek sistemin 2022 yılının ortalarında devreye alınacağını ifade etti. Havzalı vatandaşların evlerinde içme suyundaki farkı çok net hissedeceğini dile getiren Başkan Demir, "Tesisin temeli geçtiğimiz günlerde atıldı. 23 milyon 800 bin lira bedelli bir yatırım. Hemşerilerimizin temiz suya ulaşması için her noktada en iyi projeleri hayata geçiriyoruz. Tesisin bitirilip devreye alınması ile birlikte Havzalı hemşehrilerimiz memba kalitesine suya kavuşacak. Bu tesis sadece Havza ilçesine hizmet vermeyecek. Havza'da 17, Vezirköprü'de 13, Bafra'da da 1 olmak üzere 31 mahallenin içme suyu problemi sona erecek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876