Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

HÜKÛMETİ SADECE MİLLET DÜŞÜREBİLECEK
banner852
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Çubuk, Akyurt, Kahramankazan ilçe teşkilat başkanları Adem Kisecik, Uğur Görgülü, Hacı Osman Atalay ve il ve ilçe teşkilat yöneticileriyle birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı istişare toplantıları gerçekleştirdi.

Esnaf ziyaretlerinde ve ilçelerin tümünde halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Usta, vatandaşlara şöyle seslendi:

“Vakit uzlaşma ve mutabakat vaktidir. Ülke ayaklar altından kayıp giderken particilik yapmanın ve seyirci kalmak MHP geleneğinde yok. Vakit sen şunu yaptın, ben bunu yaptım şeklinde konuşulacak vakit değil. Çağrımızın altındaki temel neden budur. MHP'nin felsefesi önce ülkem ve milletimdir. Geleneğimizde ülke meselelerine seyirci kalmak yoktur. İnisiyatif almak vardır ve biz yine bir inisiyatif alıyoruz.”

Usta, yapılan anayasa değişikliğinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin kırmızıçizgisi olan Anayasanın ilk 4 maddesini güvence altına aldıklarını ifade ederek “Anayasa değişikliği konusunda uzun çalışmaların ardından önemli düzenlemeler yapıldı. Bu değişikliklere Milliyetçi Hareket Partisi olarak mührümüzü vurduk. Geçmişte Anayasanın ilk dört maddesini değiştirmekten söz edenler MHP’nin kararlı tutumu karşısında doğruyu gördüler” diye konuştu.

Meclisin denetleme ve düzenleme işlemlerinin kaldırılacağı endişesi taşıyan sorulara ise Usta, “Meclisin denetleme ve düzenleme işlemleri aynısıyla devam edecek. Sadece gensoru kaldırılacak. Çünkü milletin seçtiği bir hükûmeti Meclisin aşağı çekmesi, yani hükûmetten indirmesi diye bir şey düşünülemez. Dolayısıyla gensoru yeni sistemin mantığına aykırıdır. Milletin getirdiği hükûmeti sadece millet düşürebilecek. Bu yüzden gensoru kaldırılmıştır" cevabını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876