Öne Çıkanlar futbolcu Aşkın Yeter Süper
banner797

Hüseyin Kıyma, Muhtarlarla İstişare Toplantısı
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Ocak ayı muhtarlar toplantısında mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Belediyemiz Sosyal Hizmetler ve Çözüm Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda belediye çalışmaları ile ilgili muhtarlara bilgi aktaran Başkan Kıyma, toplantının sonunda muhtarlardan gelen soruları da yanıtladı.

Belediyemiz Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenen muhtarlar toplantısı, 2019’un ilk toplantısı Belediyemiz Sosyal Hizmetler ve Çözüm Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit, Yakakent Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çiçek, Yakakent Belediyesi Birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Kıyma mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek 5 yıllık görev sürecinde yapılan çalışmalardan bahsederek 2019 yılı için yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi.

İstişare geleneğini sürdüren Belediye Başkanı Kıyma, muhtarlarla fikir alışverişinde bulunarak mahallelerdeki eksikliklere köklü çözüm üretmek için Belediyenin tüm imkânlarının muhtarların ve mahallelerin hizmetinde olduğunu, Belediyenin kaynaklarını adil bir şekilde halka hizmet için, israf etmeden kullanacaklarını ifade etti.

Mahalle muhtarlarının mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Başkanımız muhtarlarımızla işbirliği ve uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi.

Görevde bulunduğu her an İlçemize hizmetler getirme gayreti içinde olduğunu belirten Başkan Kıyma, “2014 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın liderimizin takdiri ile milletvekillerimiz ve teşkilatımızın müsabakası ile belediye başkan adayı oldum. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar nefesimizin yettiğince İlçemize hizmet etmenin gayreti ve çabası içerisinde olduk. Elbette ki halkımızın yaşadığı bölgedeki ihtiyaçlarının tamamını karşılamak mümkün değil ama biz birazcık da olsa İlçemize hizmetler getirme gayreti içinde olduk. 31 Mart 2019 yapılacak yerel seçimlerde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle tekrar AK Parti Yakakent Belediye Başkanı aday olarak gösterildim. Yerel yönetimlerin rutin görevleri var bu rutin görevlerinin içerisinde belediyecilik anlayışını dışarıya taşıyarak, gerek sosyal, kültürel gerek diğer aktiviteleri de yanına alarak bazı hizmetleri bir arada yapma zamanının geldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Biz bugüne kadar belediyemize yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetler ile İlçemizin her metrekaresine bize oy versin vermesin ayrım gözetmeden herkesi kucaklayarak hizmet götürmenin çapı çabası içerisinde olduk. Bizim İlçemize siyasi olarak beklentimiz yerine hizmet sevdamız var. Bugünkü toplantımızın ana konusu ‘İlçemizde neler yapmalıyız?’ Bu bir istişare ve değerlendirme toplantısı anlamını taşıyor sizlerin görüş ve önerilerine göz kulak vereceğiz. Eğer temel hizmetlerin yanında, ekonomik gelirleri getiremiyor insanları orada tutamıyorsanız yerel belediyecilikte eksiğiniz var demektir. Sosyal kültürel projeler birbirini destekleyen ve takip eden projelerdir. Bakanlığın milletvekillerinin ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteklemediği projelerin uygulanması zordur. Önümüzde bazı projelerimiz var. Önceliğimiz temel projelerimizi yapmak 2. önceliğimiz ise bizim Ülkemizin ve ilçelerimizin en büyük sorunu ve sosyal olgusu olan göçü önlemek. Göçü önlemek için ilçenin hem doğduğun yer hem de doyduğun yer olması lazım. İnsanlarımız maalesef doğduğu yerde fazla kalmıyor doyduğu yere göç etmek zorunda kalıyor. Temel hizmetleri insanların hizmetine sunarsak bunun yanında da eğer gönül belediyeciliği yaparsak bu sorunu çözeriz. Bunların her birini ayrı ayrı birbirini tamamlayan projeler zincirinin halkaları olarak görmek zorundayız. Tüm bunları hep el birliğiyle gönül birliğiyle yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu

YAKAKENT DEĞİŞİYOR

İlçeye yapılan ve yapılacak olan projeleri anlatan Başkan KIYMA, sadece bugüne değil geleceğe de yatırım yaptıklarının altını çizdi. Projelerle Yakakent’tin yükselen bir değer haline geldiğini belirten Belediye Başkanı, “İlçemizde birçok alanda sürdürdüğümüz çalışmalarımızın bir kısmını tamamladık, bir kısmında ise çalışmalarımız devam ediyor. Halkımıza ne kadar hizmet götürürsek, halkımız bunun karşılığını en iyi şekilde veriyor, bunları da sözleriyle ifade ediyorlar. Vatandaşlarımızın bize olan güvenini şimdiye kadar boşa çıkartmadık, bundan sonra da çıkartmayacağız. Verdiğimiz sözü tutacağız, tutamayacağımız sözü vermeyeceğiz. Bu sebeple bu toplantıda Yakakent Belediyesi olarak hep birlikte bir istişare yapmak ve düşüncelerinizi dinlemek istedik.’’ dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.