Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

İkinci sınıf öğrencisi oyuncağına üzerine not yazıp deprem bölgesine gönderdi
banner852

“Arkadaşım,benim adım Hacer Mina Arslan. Oyuncaklarımı seninle paylaşıyorum. Korkma bu günler geçecek. Sen oyuncaklara sarıl. Onlar seni ısıtır. Sizi çok seviyorum”

Bu sözler Bafra Belediyesi’nin Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde depremin hemen ardından oluşturduğu yardım noktasına depremzede yaşıtlarına oyuncağını gönderen Hacer Mina’ya ait.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde mağdur olan depremzedelerimiz için tüm ülke kenetlendi ve Bafra’dan da göz yaşartıcı örnekler yaşanıyor.

Bafra’da da kısa süre içerisinde depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı. Yardım kampanyalarına gösterilen ilgi ise olağanüstü boyutta. Sadece 8 Şubat itibariyle Bafra Belediyesi yardım noktalarında toplanarak bölgeye gönderilen Tır sayısı10.Bafra Belediyesi yardım noktalarında vatandaşlar gelen yardımlar görevli ekiplerce gece saatlerinde de kabul edilmeye devam ediyor.

İlçede AFAD yönlendirmesi ve Kaymakamlık koordinasyonunda çok sayıda yardım toplanıyor ve Bafralılar her zaman olduğu gibi yüzyılın depreminde de üzerine düşen görevi yerine getiriyorlar.

Hacer Mina… Yakup…

Bafra Belediyesi’nin Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri ve Belediye Kültür Merkezi’nde görevli ekipler karşılaştıkları görüntüler karşısında ise gözyaşlarını tutamıyorlar.

İkinci sınıf öğrencisi Yakup’tan sonra Hacer Mina’nın da duygu yüklü notla depremzede kardeşlerine ulaştırılmak üzere teslim ettiği oyuncaklar, duygulu anların yaşamasına neden oldu.

Başkan Kılıç: “Şükranlarımı sunuyorum”

Yardım noktalarındaki koordinasyonun başında bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, asrın felaketinde ülkemizde ve Bafra’mızda göz yaşartıcı bir kenetlenmenin yaşandığını belirterek, “Depremin ilk saatlerinden bu yana tüm Türkiye’de olduğu gibi Bafra tek yürek oldu, kenetlendi. Akın akın, izdiham derecesinde kalabalıkla depremzedelere yardım ulaştırmaya çalışıyorlar. Yüzlerce km uzaklıktaki şehirlere yardım ulaştırmak için, köylerden, şehirlerden yatağı döşeği omuzlayan, giysi, gıda malzemelerini yanına alan her yaştan hemşehrimizseferber olmuş durumda. Minik Hacer Mina ve 2.Sınıf öğrencisi Yakup’un seferberliği ise hepimizi ağlattı. Hep biliyorduk... Bir kez daha gördük ki bu kadim toprakların mayasıyla yoğrulmuş bu millet çok büyük. Bu büyük kenetlenmeden ötürü herkese şükranlarımı sunuyorum.Kimsenin en ufak bir kuşkusu olmasın,bu kara günleri de hep birlikte aşacağız. Allah bu zor günlerimizi birlik beraberlik içinde tez zamanda atlatmamızı nasip etsin” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraDeprem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876