Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

İşaret diliyle Türk fındığını dünyaya tanıttılar
banner852


4 bin sporcunun kaldığı olimpiyat köyünde stant kurularak Türk fındığı sporcu ve ailelerine tattırıldı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda 97 ülkeden 4 bin sporcunun kaldığı olimpiyat köyünde kurdukları stantlarda sporcu ve ailelerine işaret diliyle Türk fındığını tanıttı.

Samsun'un ev sahipliğinde yapılan İşitme Engelli Olimpiyat Oyunları, Türk fındığının da tanıtımına katkı sağladı. Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, olimpiyat köyünde kalan 97 ülkeden 4 bin sporcu için işaret dilinin kullanıldığı broşür hazırlattı. Türk fındığının lezzetinin işaret diliyle anlatıldığı broşürlerde ayrıca sağlığa faydaları da yansıtıldı.

Stantları ziyaret eden sporcu ve ailelerine küçük paketler içerisinde fındık ikramı yapılırken, fındığın kavşak halinden kabuklu, kabuksuz ve pişirilmiş halleri de gösterildi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, AA muhabirine, fındığın başta İtalya olmak üzere 20 ülkede daha üretildiğini ancak Türkiye'de yetiştirilenin lezzetinin farklı olduğunu göstermek istediklerini söyledi.

Olimpiyatların fındığın tanıtımına da imkan sağladığını aktaran Kırmacı, şu değerlendirmede bulundu:

"Samsun'daki ziraat odaları ile birlikte işaret dili ile hazırlanan broşürleri olimpiyat köyündeki sporcu ve ailelerine dağıttık. Ayrıca fındığın sofraya gelene kadar geçirdiği evreleri de hiç görmeyen insanlar olduğu için bunları da onlara gösterme fırsatı yakaladık. Yabancıların Türk fındığına ilgisi bizleri oldukça mutlu etti."

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da olimpiyat köyünün KYK içinde olmasının Türk kültürünü ve lezzetlerini tanıtma açısından fırsat oluşturduğunu aktararak, "Karadeniz yöresinin meyvesi Türk fındığının lezzetini tanıtmak için harekete geçtik. Fındığın tüm evrelerini stantlara koyduk. 97 ülkeden gelen sporculara fındığı tadımlık verdik. Böylece Türk fındığının lezzetini 97 ülkeye tanıtmış olduk." ifadesini kullandı.

Rus, Mısır ve Güney Koreli sporcular tadına baktıkları fındığı çok beğendiklerini dile getirdi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876