Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

Karaaslan Depremin Yıldönümünde Kocaeli’de
banner852
 Ak Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan 17 Ağustos Marmara depreminin 18. yılı anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Deprem Çalıştayı’na katılmak için Kocaeli’ni ziyaret etti. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 18. yılı anma etkinlikleri kapsamında Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kocaeli’ne giden Karaaslan; 4. Uluslararası Deprem Çalıştayı’na katıldı. Bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen uluslararası Deprem Çalıştayında; Japonya, Yunanistan, Romanya gibi ülkelerden ve ülkemizin sayılı üniversitelerinden gelen akademisyenler önemli bilgiler sundu. Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Deprem Çalıştayı’nın ardından Kocaeli’de gerçekleştirilen; Gölcük Denizevler Temel Atma Töreni ve 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Anma Programlarına katıldı.

KARAASLAN; “DOĞAL AFETLERE KARŞI HER ANLAMDA DAHA HAZIRLIKLIYIZ”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan Kocaeli ziyaretinde yaptığı açıklamada; “17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketi milletimizin yaşadığı en acı olaylardan biri olarak tarihimizdeki yerini almıştır. Fakat 17 Ağustos aynı zamanda, yaşadığımız felaket sonrası, yıkılan umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenmemiz açısından, bize sorumluluklarımızı sürekli hatırlatan bir tarih olarak hafızamızda yer almaktadır. %42’si deprem riski altında olan ülkemizde her zaman depremi ve depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Bugün hep birlikte gerçekleştirdiğimiz Deprem Çalıştayı bugüne dek yaşanan acıları hatırlatırken aynı acılara yeniden maruz kalınmaması ve tedbirin asla elden bırakılmaması yönünde bizlere katkı sunacaktır.

Bugün afetlere karşı her anlamda daha hazırlıklıyız. Hükümetimiz tarafından afetle ilgili görev yapan kuruluşların yetki ve sorumluluklarını bir elde toplanarak; Başbakanlığa bağlı AFAD kuruldu. 2023 Deprem stratejisi ve eylem planı hazırlandı. Yalnızca 19 ilde uygulanan yapı denetim sistemi 81 ilde uygulanmaya başlandı. Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız kapsamında; 81 ilde toplam 1 milyon 76 bin birimin dönüşümü şu anda başladı, devam ediyor. 2023 yılına kadar bu sayının 4 milyona, 2030 yılında ise 7 milyona çıkması bekleniyor. Hükümetimizin ve Bakanlığımızın gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Projeleri ile şehirlerimiz yalnızca dönüşmekle kazanmıyor, aynı zamanda bir kimlik kazanıyor ve depreme dayanıklı hale geliyor. Afet yönetimi konusunda yaptığımız çalışmalarla yeniden yapılandık, daha etkin ve gelişmiş sistemler oluşturduk. Var olan kaynak ve kabiliyetlerimizi, tüm bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarını etkin koordine ederek, ülkemizin ortak gücüne dönüştürdük ve dönüştürmeye devam ediyoruz. Bu vesile ile 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah acıyla zihinlerimize kazınan bu günün tekrarını bizlere yaşatmasın.” İfadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876