Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Karaaslan: ‘Teknofest 2022’ İle Türkiye’nin Kalbi Samsun’da Atacak
banner852

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in 2022’de Karadeniz Bölgesi’nde Samsun merkezli gerçekleştirilecek olmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

TEKNOFEST’in 2. defa İstanbul dışında düzenleneceğini söyleyen Karaaslan, “Bu anlamlı ve büyük organizasyonun İstanbul dışında gerçekleştirileceği 2. şehrin Samsun olması ayrıca anlamlıdır. TEKNOFEST her şeyden önce Samsun’un sağlam temelleri olan bilimsel altyapısının gelişmesine ve gençlik şehri kimliğinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Samsun; güçlü altyapısı ve üstyapısıyla,  konaklama kapasitesiyle, ulusal ve uluslararası organizasyonların gerçekleştirilmesine olanak sağlayan tesisleriyle, 2 devlet üniversitesiyle, gençlere sunduğu imkânlarla TEKNOFEST’e en iyi şekilde ev sahipliği yapacaktır.” dedi.

TEKNOFEST’in Samsun’da gerçekleştirilmesi noktasında uzun zamandır görüşmeler yaptıklarını, bugün ise bunun sonucunu aldıklarını belirten Karaaslan, “Gençlik şehri Samsun’umuz 2022 yılında, dünyanın bir numaralı havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e ev sahipliği yapacak. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapan şehrimiz gelecek yıl bu büyük festivali de kendine yakışır şekilde gerçekleştirecektir. Ülkemize, milletimize, şehrimize ve tüm gençlerimize hayırlı olsun.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yapan birçok kuruluşun paydaşlığıyla TEKNOFEST’in bu yıl 4. kez kapılarını açtığını belirten Karaaslan, “TEKNOFEST, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde son 19 yılda yerli ve milli teknolojilerde ortaya konulan gayretlerin ve atılımların bir neticesidir. AR-GE ve yenilikçilik ekosistemimizi geliştirmek için Sn. Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve önderliğinde büyük çaba harcıyor, ülkemizin teknoloji kabiliyetlerini en üst seviyeye taşımak için gayretle çalışıyoruz. Türkiye’yi gururlandıran teknolojilere imza atan ve gençlerimize ilham olan Bayraktar ailesine bu vesileyle teşekkürlerimi iletiyorum. Gençlerimizin bu vizyona katkı sunacak çalışmalar içinde olmalarını görmek, geleceğe dair umutlarımızı daha da büyütüyor.” görüşünü paylaştı.

Karaaslan, “TEKNOFEST’te her sene; roketten, insansız hava araçlarına, elektrikli araçlardan yapay zekâ teknolojilerine, iletişim teknolojilerinden uçan araba tasarımına, biyoteknolojiden çevre ve enerjiye kadar birçok alanda gençlerimizin takım ruhu ile rekabetlerine şahitlik ediyoruz. Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’nin eseri olan TEKNOFEST sayesinde çocuklarımız ve gençlerimiz araştırma yapmanın, üretmenin, icat ortaya koymanın heyecanını yaşıyor. Kendilerine 2053 ve 2071 vizyonları emanet edilen gençlerimizin her alanda donanımlı ve nitelikli yetişmenin gayreti içinde olduğunu görmek hepimizi sevindiriyor. İnanıyoruz ki gençlerimiz ülkemizin milli teknoloji hikâyesini başarıyla yazmayı sürdürecektir.” dedi.

Samsun’un yarışlarda elde ettiği başarılara da değinen Karaaslan, “Orta irtifa roket kategorisinde Türkiye 1.si olan Tanyeli Roket Takımı başta olmak üzere Samsunlu gençlerimizin başarıları göz dolduruyor.” açıklamasında bulundu. 2018’de ilk defa düzenlenen TEKNOFEST’in her yıl milyonları bulan ziyaretçi sayısıyla büyümeye devam ettiğini ve 88 ülkeden yüzlerce öğrenci ve girişimcinin katıldığı küresel bir organizasyon haline dönüştüğünü aktaran Karaaslan, “Seneye 5.si gerçekleştirilecek TEKNOFEST ile bilim ve teknolojiye dair her şey şehrimizde olacak, Türkiye’nin kalbi Samsun’da atacak.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876