Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Kasaplarda Kıyma Çektirme Kuyruğu

Kurbanlarını keserek dini vecibelerine yerine getiren vatandaşlar, kurban etinin bir bölümünü kıyma çektirmek için kasap ve şarküteri önlerinde kuyruk oluşturdu.

Kasap Şerif Tağmat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıyma çektirmek isteyen vatandaşların iş yerlerinde yoğunluğa neden olduğunu söyledi.

Tağmat, vatandaşların sokak ve mahalle aralarında sağlıksız koşullarda kıyma çektirmek yerine kasap ve şarküterileri tercih ettiğini söyledi.

Her yıl yaklaşık 6 bin kilo kıyma çektiğini dile getiren Tağmat, "Bir kilo eti geçen yıl olduğu gibi bir liraya çekiyoruz. Ancak kurban kesemeyen ve komşularının verdiği eti çektirmek için gelenlerden ücret almıyorum. " diye konuştu.

Öte yandan Kavak Belediye Başkanlığı, belediye zabıtası ekiplerinin görevi başında olduğunu anımsatarak, sokaklarda sağlıksız koşullarda et çektirmenin yasak olduğunu ve yasaklara uymayan kişiler hakkında para cezası uygulanacağını duyurdu.

- Vezirköprü'de bayramlaşma

Vezirköprü protokolü Kurban Bayramı dolayısıyla Vezirköprü Belediyesi Çamlık Aile Çay Bahçesinde bir araya gelerek bayramlaştı. 

Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altınal, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşların katıldığı bayramlaşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kaymakam Altınal, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.