Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner797

KAZIM ÖZDEMİR İLKOKULU’NDA HAREKET VAR
banner852

BU OKUL ÇOK FARKLI

Kazım Özdemir İlkokulu, Samsun Maarif Hareketi kapsamında yaptığı çalışmalarla öğrencilerin birçok hayallerini gerçekleştirdi. Okul müdür yardımcıları ve öğretmenlerinin katkılarıyla öğrencilere en iyi şekilde eğitim verebilmek amacıyla projeler ürettiklerini belirten Okul Müdürü Yaşar Teyyare, “Okula girdiğiniz anda ilk dikkatinizi çeken ayrıntı bahçeye çizilmiş olan oyun alanları oluyor. Bunun peşine okulun içine girdiğinizde duvarlarda ki hayal kahramanları ve çocukların dünyasına hitap eden resimlerin okulun havasını değiştirmiş olduğunu görüyoruz” dedi.

YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

Velilerin de fikirlerini aldıklarını dile getiren Yaşar Teyyare, “Tam da bu noktada karşımıza ‘yaratıcı sınıf yaratıcı çocuk’ projesi ile hayata geçirilmiş olan oyun sınıfı çıkıyor. Hazırlanmış olan bu sınıftan tüm öğrenciler haftada bir ders yararlanmak suretiyle farklı türlerde akıl oyunları oynayabiliyor. Grup etkinlikleri gerçekleştirebiliyor ve belki de en önemlisi düşünmeye düşündüklerini paylaşmaya, paylaşmış olduklarından bir sonuç elde etmeye yönlendiriliyorlar. ‘Yaşayan İngilizce’ projesi ile öğrencilerin İngilizce’yi sevmeleri ve daha çok ilgi duymaları için hazırlanmış olan sınıfı görüyoruz. Bu sınıfta çocukların görerek ve yaşayarak öğrenmelerini destekleyecek şekilde eğitim veriliyor” diye konuştu.

VELİLER İÇİN PROJELER

Velilerle ilgili de projeleri aktif hale getirdiklerine dikkat çeken Teyyare, “Son olarak bahsetmeden geçemeyeceğimiz bir konu da Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesi olan ‘Oku, anla, yaşa’ kapsamında okulda sayısı azımsanmayacak öğrenci ve veliler Gazi İl Halk Kütüphanesi’ne üye oldular. Bu kapsamda okulda veli okuma günleri düzenliyoruz. Ve TEGV etkinlikleri ile 1. sınıf veli ve öğrencilerinin gönüllü olarak haftanın bir günü TEGV eğitim parkına giderek buradaki eğitimlerden yaralandıklarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876