Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Kenevir Ekimi için son tarih açıklandı

Dal, kenevir yetiştirilecek yerlerde, ekiminin izne bağlanması, gerekli kontrollerin yapılması ve izinsiz ekimlere uygulanacak işlemlere ilişkin esaslar belirlenirken, 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğle Ladik ilçesinin de kenevir üretimi sahası içine alındığını hatırlattı.

Ladik ilçesince lif, tohum, sap ve benzeri amaçlara yönelik izinli kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerin 1 Nisan'a kadar Ladik Kaymakamlığına başvuruda bulunması gerektiğine dikkati çeken Dal, çiftçilerin kenevir yetiştiriciliğinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için belirlenen kurallara uyması gerektiğini ifade etti. 

İzinsiz kenevir yetiştiriciliği yapan çiftçiler hakkında yasal işlem yapılacağını vurgulayan Dal, kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için Tarım ve Orman Müdürlüklerinden gereken bilgileri alabileceklerini de sözlerine ekledi. 

Anahtar Kelimeler:
SamsunKenevirSon TarihEkimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.