Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

KIDEM TAZMİNATIMA DOKUNMA PANKARTI

Samsun Atakum Türk- İş' teki Eğitim Merkezi binasının dış kısmına asılan " Kıdem Tazminatıma Dokunma " başlıklı dev pankart, gelip geçen vatandaşların ilgisini çekiyor.

Samsun Büyükşehir Belediysi' nin Kütüphane yapılması için bazı ön çalışmalarda bulunup Türk- İş Sendikası' nın tepkisine mâruz kalan; Samsun Atakum Türkiş' teki Eğitim Merkezi' nin dış binasına asılan dev " Kıdem Tazminatıma Dokunma " başlığını taşıyan dev pankart görenlerin dikkatini çekiyor.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu adına; Genel Başkan Ergün ATALAY’ın kıdem tazminatıyla ilgili olara yaptığı ve Türk- İş Sendikası' nın internet sayfasından yapılan açıklama şu şekilde :

“ Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ” adıyla kıdem tazminatı konusunda yapılmak istenen düzenlemelerle ilgili görüş ve endişelerimizi Sayın Cumhurbaşkanı' mıza dün ayrıntılı olarak ilettim.

Her zaman dile getirdiğimiz gibi, kıdem tazminatı işçilerin en önemli güvencesidir.

Kıdem tazminatı, İş Kanunu’nun temel direğidir. Kıdem tazminatının temelini oluşturan hususlar ortadan kaldırılırsa, İş Kanunu’ nun birçok maddesi de anlam ve işlevini yitirecektir.

Aynı şekilde, sendikal hakların kullanılması ve sendikal örgütlenmenin yapılmasında da kıdem tazminatı çoğu zaman önemli bir işlev görmekte ve güvence olmaktadır.

Kıdem tazminatı işçinin yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır."

Haber : Oktay ZERRİN- Samsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.