Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner798

Kimin malından kime indirim bu ?

Sayın Cumhurbaşkanımızın Tarım Kredi Kooperatiflerindeki indirimlerini Büyük Birlik Partisi olarak destekliyoruz ancak kuzu ve koyunetinde %25, büyükbaş hayvan etinde %35 indirimi desteklemekle beraber buna karşılık besicilerimizin yem fiyatlarınında Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yeniden güncellenmesini istemek çiftçilerimizin en tabi hakkıdır. Son yıllarda girdi fiyatlarının belini büktüğü küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerimizin zaten zarardayken bu fiyatları %25-35 olarak düşürüleceği Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanması neticesinde her zaman olduğu gibi bunu fırsat bilen , çiftçilerimizin alın terine göz dikenlerin bu açıklamaları kendi lehlerine çevirdikleri aşikardır.

Sayın Cumhurbaşkanım Avrupalının hayvanlarının altına attığı saman sezonu olmasın rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinde 2000 bin tl civarındadır, buzağı yemi 302 tl , besi yemi 301 tl , bongalit 325 tl , süt yemi 314 tl , kepek 180 tl iken besicimizin 20.000 bintllik hayvanından 7.000 bin tlfedakarlık etmesini beklemek Türkiye’de hayvancılığın tamamen bitmesi demektir. 1500 tllik bir kuzudan besicimize 375 tl feragat etmesi demektir. 2000 bin tllik bir koyundan 500 tl feragat etmesi beklenmektedir. Besicilerimizden bu kadar fedakarlık beklerken devletimizin besicilerimiz için hiçbir indirim yapmaması hayvancılık sektörünü çok ama çok zora sokacaktır. Bunun bir tek çaresi vardır oda küçükbaş ve büyükbaş hayvan besicilerimize devletimiz hükumetimiz yem fiyatlarında %50 indirime gitmelidir.

Yani çiftçilerimiz diyor ki vermeden almak ancak Yüce Yaradan’a aittir.

Anahtar Kelimeler:
Tarım Kredi Kooperatifi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.