Öne Çıkanlar Fide dağıtımı Yangın tüpü
banner798

KIRCALI TERMEDE

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandum çalışmaları kapsamında Samsun’un her ilçesinde ki çalışmalarını devam ettiriyor. Kırcalı son olarak Terme ilçesini ziyaret etti. Kırcalı Terme’de önce AK Parti seçim Koordinasyon merkezinde ilçe başkanı Ali Kılıç, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Kırcalı daha sonra İlçe kaymakamlığı ve Jandarma komutanlığını ziyaret etti. Kırcalı Terme ilçesinde ki programına halk ziyaretleri ile devam ederek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Samsun Milletvekili açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: Türkiye’nin önünü tıkamak isteyenler anayasa değişikliği hakkında ilk günden itibaren yalan ve yanlış bilgiler veriyorlar. Önce rejim değişecek dediler, kaya gibi bize çarptılar. Yalan olduğunu ortaya koyduk. Biz rejimimizi 1923 yılında kurduk. Bizim rejimimiz cumhuriyettir dedik. Daha sonra gençlerin seçilme yaşı hakkında 2 yılda emekli olacaklar yalanını ortaya atarak gençlerimizin önünü tıkamak istediler. Bunun böyle olmadığını kanunlarla ortaya koyduk. Ama bir yalanları bitiyor hemen diğerine geçiyorlar. Sonra Cumhurbaşkanı her kanunu yapacak, tek adam olacak, her konuda kararname çıkartacak, meclisi devreden çıkacak dediler. Bunların da yalan olduğunu ortaya koyduk.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: Cumhurbaşkanı Temel haklar, kişi hakları ve ödevleriyle siyasi haklar ve ödevler konusunda kararname çıkaramamaktadır. Anayasada kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda kararname çıkaramıyor, Kanunda açıkça düzenlenen konularda kararname çıkaramıyor, Kararname ile kanunlar çeliştiğinde, kanun hükümleri uygulanıyor, Meclisin aynı konuda kanun çıkarması durumunda kararname hükümsüz hale geliyor, Kararnameler Meclisin ve Anayasa Mahkemesi’nin denetimine tabi oluyor. Görüleceği üzere dedikleri yalandır ve yanlıştır. Yeni sistem ile rejimimiz değişmiyor, aksine güçleniyor, meclis kapanmıyor, daha etkin ve güçlü hale geliyor. Tek adamlık ve 2 yılda emeklilik zaten yoktu. Biz halkımıza doğruları konuşmaya devam edeceğiz.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.