Öne Çıkanlar istanbul Ticaret ve Sanayi Odası
banner797

Kırcalı, Yakakent 2020 yılı yatırım programına alındı.

Kırcalı Ak Parti ilçe Teşkilatı, Yakakent Belediyesi,İlçe Emniyet Müdürlüğü, jandarma komutanlığı ve Yakakent Esnaflarına ziyarette bulundu. Ayrıca Vekil KIRCALI ilçe sokakların dolaştı ve ilçede yaşayan vatandaşlarla sohbet etti.

Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı`ya Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma İlçe Başkanı Saliha Korkmaz ve teşkilat mensupları eşlik etti.

Kıracalı İlçe için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi;

“Yakakent Belediyemizin 2014 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na müracaatı üzerine; DLH Genel Müdürlüğünce planlanan ve projesi hazırlanan, Liman mahallesi balıkçı barınağının doğusunda kalan (paşakent sahil) 1100 metrelik alanda, Yakakent Sahil Düzenleme projemiz 2020 yılı yatırım programına alındı.

Sahil Düzenleme çalışmaları kapsamında;
933 metre uzunluğunda kum çakıl ilave edilip kayaların kaldırılması
10 metre kum beslemesi yapılması
60 metre boyunda 7 adet dalgakıran yapılması hedeflenmektedir.

İlçe merkezimizde yaklaşık 40-45 yıl önce deniz dalgalarının kıyıdaki evleri korumak amaçlı yapılan taş tahkimatı günümüzde evlere 15-20 metre kadar kısa mesafede kalmış bu da kayalıklardaki boşluklardaki haşere ve yabani canlıların evlere sirayet etmesine sebeb olmuştur.

Mavi ile yeşilin buluştuğu ilçemize, turizm amaçlı gelen misafirlerimiz ve halkımız tarafından hoş karşılanmayan bu tablo, uzun zamandır yapılan görüşmeler ve çalışmalar sonucunda nihayet 2020 yılı yatırım programına alınmıştır.

Yakakent'imize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Orhan KırcalıYakakent
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.