Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

KONTEYNER EVLERE ENERJİ
banner852

KONTEYNER EVLERE ENERJİ

Sel felaketinin yaşandığı Sinop’un Ayancık İlçesi'nde sefer olan YEDAŞ ekipleri, sular altında kalan trafo merkezlerini onardı ve kurulan konteyner evlere enerji verildi.

Sinop'un Ayancık İlçesi’ndeki sel afetinin hemen ardından adeta seferber olan YEDAŞ, tüm ekipleri ve teknik donanımıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. YEDAŞ ekipleri, sel nedeniyle suların altında kalan trafoları anında onararak kurulan konteyner evlere enerji akımını sağladı.

39 ADET KONTEYNER EVE ELEKTRİK

Felaketin yoğun olarak yaşandığı Ayancık'ın Babaçay Köyü’nde evleri hasar gören vatandaşlar için AFAD tarafından bölgeye geçici konteyner evler kuruldu. YEDAŞ ekipleri ise ilk etapta 19, ikinci etapta 10 ve üçüncü etapta da 10 olmak üzere 39 adet konteynerin topraklama ve çevre aydınlatmaları dahil elektrik alt yapısını tamamladı ve mağdur vatandaşlar elektrik enerjisine kavuşturdu.

YEDAŞ PERSONELİ FELAKET BÖLGESİNDE

Enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla bölgeye ayrıca 110 KVA jeneratör montajı yaptıklarını ve günlük olarak yakıt ikmali sağladıklarını söyleyen YEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Emre Bilgi, “Bir çok ekip ve ekipman bölgeye kaydırılarak olağanüstü çalışmalarla şebeke yeniden faaliyete geçirildi. Sinop’a gönderilen toplam jeneratör sayısı 183 adet. Aynı zamanda 3 adet mobil trafo, sel nedeniyle hasar gören trafo binaları yerine kullanılmak üzere hazır bekletilmiştir. Ayancık ve Türkeli ilçeleri şehir merkezlerinde bulunan sokak aydınlatma şebekesine enerji verilmiştir. Kurulan konteyner evler için de jeneratör montajı yapılıp tamamına enerji verilmektedir" açıklamamasında bulundu.

Dağıtım Direktörü Bilgi ayrıca, "Bölgede meydana gelebilecek tüm enerji ihtiyacı ekiplerimizin yoğun gayreti ile 7/24 esasına dayalı çalışılarak giderilmektedir. Çalışmalarımız felaket bölgesinde tüm hızıyla sürüyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Yedaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876